twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

10 Σεπτεμβρίου 2009

Τρέμει τους Hack 4 Fame η ελληνική showbiz!


Οι Ελληνες χάκερ χτύπησαν για τα καλά! Σημάδεψαν ψηλά και τους πέτυχαν σχεδόν όλους! Με τεχνικές που είναι γνωστές μόνο στους μυημένους της υψηλής τέχνης της χειραγώγησης και της παραβίασης των υπολογιστικών συστημάτων και με την επίγνωση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου παρεισέφρησαν σε προσωπικούς υπολογιστές επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, εκδοτών και καλλιτεχνών, server δισκογραφικών εταιρειών και εφημερίδων.

Το αποτέλεσμα της καταδρομικής τους επιχείρησης αναμένεται να αποδειχθεί εφιαλτικό - για πολλούς. Οι ίδιοι οι χάκερ αναφέρουν ότι υπέκλεψαν «φωτογραφίες και υλικό μερικών Ελλήνων καλλιτεχνών, τεράστιες λίστες με prive αριθμούς κινητών της high και glamourous society, συμβόλαια τραγουδιστών, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και στοιχεία από μεγάλες δισκογραφικές»... Πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό ριφιφί που έχει υποστεί ποτέ το ελληνικό star system. Οι συνέπειές του; Απρόβλεπτες...

Χθες το απόγευμα στο inbox της «Espresso» έφτασε ένα email από τη διεύθυνση Hack 4 Fame. Οι παραλήπτες, αρκετοί. Οι αποστολείς; Τι σόι άνθρωποι είναι οι αποστολείς; Η τεχνική της δημιουργίας γραφιστικών με τη χρήση ψηφίων και αριθμών, τα χρώματα, το μαύρο φόντο και η επανάληψη συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων φάνταζαν γνώριμα. Οικεία. Ανακαλούσαν στη μνήμη του υπογράφοντος αρκετά θέματα του απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος που αφορούσαν το σχετικά αχαρτογράφητο (για πολλούς) κόσμο των χάκερ. Το συνοδευτικό κείμενο, γεμάτο οργή και απειλές για τον κόσμο των πλουσίων, διασήμων και ισχυρών.

Οι απόψεις για τους δημοσιογράφους, όπως διατυπώνονταν από τους αποστολείς, επιεικώς υποτιμητικές. Η γνώμη τους για τους πολιτικούς; Αυτή που όλοοι μπορείτε να υποθέσετε. Χείριστη! Οι συντάκτες του email δείχνουν πως διψάνε για εκδίκηση. Θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω - από εκείνους που κρίνουν ότι αποτελούν πρόβλημα για την κοινωνία μας. Την εκδίκηση την επιζητούν μέσω της κοινοποίησης γεγονότων που πολλοί celebrities θα ήθελαν να αποκρύψουν από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι χάκερ προς το τέλος του μακροσκελούς μηνύματός τους παρέπεμπαν σε ένα link, ένα σύνδεσμο που οδηγούσε σε υπολογιστικό δίκτυο του εξωτερικού το οποίο φιλοξενεί δωρεάν (και ανωνύμως) τα αρχεία που του εμπιστεύονται χρήστες απ' όλο τον κόσμο. Εχοντας αρχικά την επιφύλαξη ότι το συμπιεσμένο αρχείο που είχαν αναρτήσει οι χάκερ μπορεί να περιλαμβάνει επικίνδυνο ή καταστροφικό ιό, άρχισα να κατεβάζω τα δεκάδες μεγκαμπάιτ με τα «καυτά» δεδομένα. Τέλος, αφού έπειτα από αρκετή ώρα ολοκληρώθηκε το downloading, το συμπιεσμένο αρχείο άνοιξε και άρχισαν οι αποκαλύψεις! Δεκάδες κείμενα, σκαναρισμένα έγγραφα, φωτογραφίες, Excel files, pdf files και δεν συμμαζεύεται. Οι χάκερ έκαναν την «μπάζα» του αιώνα και μοιράζονται τα πληροφοριακά λάφυρα με όλους. Η αγορά μόλις έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε: την «αποκλειστικότητα» της γνώσης. Πόσα πληρώνει και ποιους. Τώρα γνωρίζουν όλοι μέχρι πού «μασάνε» αυτοί που τα σκάνε και μέχρι πού φτάνει ο ίσκιος όσων τα παίρνουν. Το μάτι, όπως ήταν φυσικό, έπεσε πρώτα στα συμβόλαια και τις απολαβές των διασημοτήτων.


Τρανταχτά ονόματα στη λίστα των «τρομοκρατών»

Στόχοι της ηλεκτρονικής επιδρομής ήταν το σύνολο των δισκογραφικών εταιρειών της χώρας. Σημαντικά έγγραφά τους έπεσαν στα χέρια των εισβολέων, που τα έκαναν φεϊγβολάν στο Διαδίκτυο. Εκεί υπήρχαν λεπτομέρειες για τα συμβόλαια, τις αμοιβές και τις υποχρεώσεις των διασήμων της εγχώριας showbiz.

Από την εξέταση των ντοκουμέντων προκύπτει ότι οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τη γραφειοκρατία που σχετίζεται με την απόδοση των δικαιωμάτων και την εξόφληση των συμβολαίων των καλλιτεχνών. Εντύπωση προκαλεί μια σημείωση για συμβόλαιο γνωστότατου καλλιτέχνη όπου ο λογιστής επικαλείται συμβόλαιο του 1991 (!) ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει το νομικό της οπλοστάσιο για να του ζητήσει χρήματα πίσω: «Βάσει της 1490 από 3/6/00 σύμβασης λύσης της ΧΧΧ σύμβασης & των τροποποιήσεων αυτής (17/10/91, 4/6/94 & 9/12/97) ο καλλιτέχνης όφειλε να επιστρέψει τη μη συμψηφισθείσα προκαταβολή σε δύο δόσεις, τον Ιούλιο 2000 & τον Ιανουάριο 2001».

Από τα έγγραφα ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί και για το ποσοστό που παρακρατούν οι δισκογραφικές εταιρείες από τις συναυλίες και από τα ποσά που προσφέρουν οι χορηγοί: «Ποσοστό της εταιρείας 5% επί των ακαθάριστων εσόδων από εμφανίσεις & συναυλίες ακόμα & για έσοδα που προέκυψαν μετά τη λήξη της σύμβασης, εάν οι συμφωνίες κλείστηκαν ή ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης εντός της συμβατικής περιόδου, στην τελευταία περίπτωση το ποσοστό της εταιρείας θα μειώνεται στο μισό και θα καταβάλλεται μόνο για το πρώτο έτος μετά τη λήξη της σύμβασης. Δικαίωμα για merchandising - branding - χορηγικές συμφωνίες σε συνεργασία με ΧΧΧ & υποχρέωσή μας για ανεύρεση χορηγών με αμοιβή μας 2/3 επί του συνολικού εσόδου».

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν καλλιτέχνες πολλών ταχυτήτων. Αλλοι είναι πασίγνωστοι και μας φάνηκαν ολίγον τι «ριγμένοι» και άλλοι (ή άλλες) θεωρούνται ονόματα «μεσαίου κυβισμού» και οι δισκογραφικές τούς έχουν στα όπα-όπα!

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ

Το διαδικτυακό αντάρτικο δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό της παρδαλής (και κάπως παρηκμασμένης) ελληνικής κοινωνίας του θεάματος. Ούτε αποφεύγει να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα στο χώρο του blogging και των «θεσμικών» παρεμβάσεων που δυσκόλεψαν τη ζωή των διαχειριστών μερικών ιστολογίων. Το Hack 4 Fame Hacking Group φαίνεται πως επιδιώκει να εκφράσει ένα κύμα ανήμπορης αγανάκτησης πολιτών. Οι χάκερ θέλουν να γίνουν η φωνή όσων βλέπουν τα δισεκατομμύρια του λευκού και του μαύρου χρήματος να περνούν από δίπλα τους χωρίς κάποιος να έχει την τόλμη να αποκαλύψει την πραγματική εικόνα. Αυτοαποκαλούνται «φαντάσματα της νύχτας», αναλαμβάνουν την ευθύνη για την υποκλοπή των δεδομένων και υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις. Στο email που έστειλαν στην «Espresso» αναφέρουν τα εξής:
«Ωρα: 5.38 ξημερώματα Κυριακής. Τόπος: Αγνωστος

Το Hack 4 Fame Hacking Group είναι ένα κίνημα αγανακτισμένων πολιτών το οποίο αντιτίθεται σε οποιοδήποτε είδος κοροϊδίας. Είτε αυτή προέρχεται από τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε, είτε από δημοσιογράφους που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δήθεν επιχειρηματίες, εφοπλιστές-«βαποράκια», celebrities -ξαπλωτούς και μη- και όλους όσους ακόμα πιστεύουν ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ μασάει κουτόχορτο.

Πάψτε όλοι εσείς να παραμυθιάζετε τον κόσμο και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που γίνεται ένα σκάνδαλο, λες και δεν το γνωρίζατε...

Υποστηρίζουμε:
- Tις διαδικτυακές κοινότητες και αντιτιθέμεθα στην αήθη χρήση τους από celebrities για εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως αναγκών τους (βλ. σεξουαλικών).

- Οποιαδήποτε ελεύθερη φωνή του Διαδικτύου - blogs, websites κ.ά. Ιδιαίτερα στηρίζουμε blogs που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής φίμωσης από συμφέροντα μεγαλοσχημόνων, όπως troktiko, nonews-news κ.λπ.

- Την έκφραση της πλήρους ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου που τεχνηέντως και εσκεμμένα προσπαθούν να αποκρύψουν τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών & μεγαλοεκδοτών.

Σε μια σύγχρονη εποχή που τα πάντα και οι πάντες επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου, από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος θα ήταν να μάθει όλος ο κόσμος τι κομπίνες κάνει, πόσα βγάζει, αν κλέβει την εφορία και το ελληνικό Δημόσιο, τι συμβόλαια έχει, αν έχει αποκαλυπτικές φωτογραφίες με παράνομους δεσμούς, ποιες είναι οι επαφές του, οι συνεργάτες του, αν βάζει τον σύρτη στην πόρτα... και πληροφορίες ακόμα που δεν φαντάζεστε...

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη πολλά... αλλά δεν θα σας πάμε κατευθείαν στα βαθιά. Σε μια σειρά επεισοδίων θα παρουσιάσουμε πολλά και για πολλούς.

Οποιοσδήποτε θελήσει να αντιπαρατεθεί με εμάς θα μας βρει μπροστά του... και θα έρθει μια ώρα αρχύτερα η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.
Η ξύλινη γλώσσα ταιριάζει στους πολιτικούς, στους δημοσιοκάφρους και στους δήθεν - κατευθείαν στο θέμα λοιπόν. Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για τον ΕΛΛΗΝΑ, ήρθε η ώρα.

Η ώρα της αποκάλυψης, η ώρα για ξεβράκωμα, η ώρα του ξεμπροστιάσματος. Ηρθε η ώρα να μοιραστούμε τα πάντα μαζί σας.
Μπορείτε να μας αποκαλείτε φαντάσματα. Φαντάσματα της νύχτας που προτιμούν να περνάνε 24 ώρες τη μέρα στον υπολογιστή ή, όπως συνήθως λέτε, σε έναν εικονικό κόσμο.

Ε, λοιπόν... χα, χα... Ηρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στο δικό σας κόσμο...»

Το θέμα με τις αποκαλύψεις των χάκερ για τον απατηλά λαμπερό κόσμο των ισχυρών της οικονομίας, της πίστας και της… μπάλας δεν σταματάει εδώ. Μόλις άρχισε. Η συνέχειά του αναμένεται πολύ πιο εντυπωσιακή από το ντεμπούτο.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick