twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Οκτωβρίου 2009

Σκληρή μάχη ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Σαμαρά δίνει νέα δημοσκόπηση...

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση, καθώς η διαφορά τους -μεταξύ εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν- βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους. . Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πυρετός» δηλώσεων και εμφανίσεων των υποψηφίων.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή». σε περίπτωση που η εκλογή οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο αναμένεται ντέρμπι μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και και του Αντώνη Σαμαρά.

Αντίθετα, άνετα φαίνεται να επικρατεί η κα Μπακογιάννη στην περίπτωση που αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφή υπεροχή σε μια αναμέτρηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αναλυτικότερα στο ερώτημα «ποιος θα θέλατε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ» στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη υπερτερεί σαφώς με ποσοστό 35,7%. Ακολουθεί με 27,2% ο Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια έρχονται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 17,1% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 8,9%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η προτίμηση του 11,1%.

Ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου του κόμματος. η Ντόρα Μπακογιάννη και εδώ προηγείται με ποσοστό 35,8% ενώ κατά πόδας ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 34%. Σε αυτή την κατηγορία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποχωρεί με ποσοστό 16,8%, ενώ κατά μία μονάδα ενισχύεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ως προς το δεύτερο γύρο, σε περίπτωση μονομαχίας Μπακογιάννη-Σαμαρά η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει ένα προβάδισμα περίπου επτά μονάδων (42,9%) έναντι του κ. Σαμαρά (35,5%) στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το προβάδισμα, ωστόσο, αυτό εξανεμίζεται (43,1 έναντι 42,4%) όταν το ερώτημα περιορίζεται σε αυτούς που θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.

Πιο σαφή είναι τα πράγματα σε περίπτωση δεύτερου γύρου μεταξύ Σαμαρά και Αβραμόπουλου, καθώς ο κ. Σαμαράς έχει προβάδισμα σχεδόν 11 μονάδων (47,1% έναντι 36,3%) μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν.

Σε αναμέτρηση Μπακογιάννη-Αβραμόπουλου η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται με σχεδόν εννέα ποσοστιαίες μονάδες (41,8%) από τον Δ.Αβραμόπουλο (31,0%).

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Σε συνέντευξή της η κυρία Μπακογιάννη τονίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να ακουστεί η φωνή της βάσης. «Το αποτέλεσμα δεν θα κριθεί πίσω από κλειστές πόρτες με συμφωνίες δύο ή τριών ανθρώπων» Παράλληλα, απαντά σε όσους της καταλογίζουν ευθύνη για την προσφυγή σε πρόωρη κάλπη: «Όταν μετέχεις σε ένα κόμμα, έχεις μερίδιο ευθύνης και στις νίκες και στις ήττες. Στάθηκα δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, δούλεψα για το καλό της παράταξης, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος. » [...] Θα μπορούσα ενδεχομένως να είχα επιλέξει έναν δρόμο ευκολότερο, αυτόν της δημαγωγίας και της εύκολης διαφοροποίησης. Δεν το έκανα».

Από την πλευρά του, την ανάγκη ανανέωσης της έννοιας του Έθνους και επαναπροσδιορισμού της έννοιας του Πατριωτισμού τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς. «Πρέπει να τα ανανεώσουμε, όχι να τα καταργήσουμε. Δεν υπάρχει 'πατριωτισμός' χωρίς Πατρίδα. Και δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς πατριωτισμό [...]. Τίποτε από αυτά δεν είναι 'παρωχημένο'. Τίποτε από αυτά δεν είναι 'ξεπερασμένο'», «Δεν χαρίζουμε την Πατρίδα στην Ακρα Δεξιά. Δεν χαρίζουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην Ακρα Αριστερά. Δεν απεμπολούμε τα ιδανικά μας και την ταυτότητά μας, τα συνθέτουμε, τους δίνουμε νέο περιεχόμενο και τα μετατρέπουμε σε θεμέλιο για την ανασυγκρότησή μας».

Τέλος, την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα βγει από όλη αυτή τη διαδικασία εκλογής προέδρου «πανίσχυρη και ενωμένη» εξέφρασε ο Δ. Αβραμόπουλος από τον νομό Αρκαδίας που βρέθηκε την Παρασκευή. «Οτιδήποτε διχαστικό μακριά από μένα. Από την πρώτη κιόλας μέρα και στη διακήρυξή μου έχω στείλει μήνυμα προς όλους και κυρίως προς τους ανθυποψηφίους μου. Ότι προέχει η ομοψυχία, η ενότητα και η αλληλεγγύη [...]. Ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια. Δεν πρόκειται για αντιπάλους, δεν πρόκειται για διαφορετικά κόμματα», τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος «Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πανίσχυρη, ενωμένη, δυνατή. Θα της ανοίξει και πάλι ο δρόμος, που θα την επαναφέρει, ως κεντρικό πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Και δεν θα αργήσει η μέρα, που ο ελληνικός λαός θα την εμπιστευτεί και πάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick