twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Οκτωβρίου 2009

Μιχάλης Λιάπης : «Κάποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφή»

«Κάποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφή, στον εξευτελισμό. Έγκαιρα είχα μιλήσει για πολιτική αυτοκτονία και με αγνόησαν, όπως αγνόησαν και την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας. Αγνόησαν την κοινή λογική και το χειρότερο περιφρόνησαν την εντολή του λαού να κυβερνήσουμε ως το τέλος. Και ο λαός μας τιμώρησε. Όταν εγώ διαφώνησα για λόγους αξιοπρέπειας, παραιτήθηκα. Εκείνοι που συναποφάσισαν τις εκλογές, που διέσυραν την παράταξη θα πράξουν το ίδιο;» δήλωσε ο κ. Μ. Λιάπης φθάνοντας στην Βουλή.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να παραιτηθούν είπε: «Οι αυτονόητοι δύο ηρακλειδείς του στέμματος».Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, όπου θα ανακηρυχτεί ο διάδοχός του, έχει σημάνει μετεκλογικό συναγερμό.
«Το κόμμα μας υπέστη μία πολύ βαριά ήττα. Πρέπει να δούμε τι και κυρίως ποιοι έφταιξαν», δήλωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης στη Βουλή, χωρίς να απαντήσει σε περαιτέρω δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Ο «εμφύλιος» μόλις άρχισε και επίσημα στη Ρηγίλλης, λίγες μόνον ώρες μετά την συντριβή. Η πρώτη «πολεμική ενέργεια» δεν προέρχεται από Δελφίνους, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά από εκείνα τα άτομα που εναντιώθηκαν εξ αρχής στην διενέργεια πρόωρων εκλογών και απομονώθηκαν θέτοντας εαυτόν εκτός εξελίξεων.

Ένα από αυτά τα άτομα είναι ο Μιάλης Λιάπης. Μετά την πολιτική συντριβή του εξαδέλφου του, ο κ. Λιάπης ανέλαβε την πρωτοβουλία να «ζητήσει τα ρέστα» προφανώς στο όνομα του «Καραμανλισμού» απαιτώντας δημοσίως την τιμωρία εκείνων, που κατά την γνώμη του οδήγησαν την παράταξη σε πανωλεθρία. Και αυτοί, κατά τον κ. Λιάπη, δεν είναι άλλοι από τους Γιώργο Σουφλιά και Ντόρα Μπακογιάννη.

Με δήλωσή του στη Βουλή, ο κ. Λιάπης ζήτησε την παραίτηση των δύο «Ηρακλειδών του Στέμματος» οι οποίοι κατά την γνώμη του ευθύνονται για την «ταπείνωση των Νεοδημοκρατών» -όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- εννοώντας εμμέσως μεν, σαφέστατα δε τους Σουφλιά και Μπακογιάννη.

Ο έτερος πυλώνας του καραμανλικού πυρήνα Σάββας Τσιτουρίδης αναμένεται να ακολουθήσει με την ίδια πολιτική γραμμή.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που δρομολογούνται οι εσωκομματικές εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία, με την παραίτηση Καραμανλή και την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, ο Μιχάλης Λιάπης κηρύσσει τον πόλεμο σε ένα από τα βασικά μέτωπα που έχουν συγκροτηθεί εντός του κόμματος -αυτό των Μητσοτακικών, το οποίο βρίσκεται σε μία ιδιότυπη αλλά ουσιαστική συμμαχία με τον Γιώργο Σουφλιά. «Αγνόησαν την συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος» είπε πάλι χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Λιάπης, που διαδραμάτισε ρόλο
«σημαιοφόρου» σε μία διαδικασία κατά την διάρκεια της οποίας πολλά μπορούν να ανατραπούν, ακόμη και οι ίδιοι οι σημερινοί συσχετισμοί.

Προεκλογικά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικών συνδυασμών του κόμματος, προβλέποντας τις εξελίξεις και καυτηριάζοντας αυτούς που οδήγησαν τον Κώστα Καραμανλή σε λανθασμένες αποφάσεις. Ήταν προφανές πως ο εξάδελφος του Κώστα Καραμανλή δεν θα παρέμενε σιωπηλός. Το ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί είναι το κατά πόσο ο κ. Λιάπης ενεργεί αυτόνομα ή εκφράζει μία πιο συγκροτημένη τάση εντός του κόμματος.

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick