twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Οκτωβρίου 2009

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, εκδηλώνονται από αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα πλήξουν ιδιαίτερα το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα, στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια.

Οι ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πιθανώς στη Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη 15/10/2009.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας για πρόσκαιρη χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά. Υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά της Ηπείρου για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 21 βαθμούς Κέλσιου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 16/10/2009

Ο καιρός στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά. στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βορειοδυτικά γίνονται βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick