twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Νοεμβρίου 2009

Έρχεται φοροεπιδρομή...10 φορολογικά μέτρα που θα συζητηθούν!

Ανατροπές σε 10 φορολογικά μέτωπα ετοιμάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως τον Μάρτιο, ενώ από τα τέλη Νοέμβρη θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη καθώς έρχονται «χαράτσια». «Η δημοσιονομική κατάσταση δεν θα ανατρέψει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης», λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας.

Από τα τέλη Νοέμβρη οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν, καθώς εκκρεμεί η διόρθωση σχεδόν 350.000 Ε9 για το ΕΤΑΚ του 2008 και αποστέλλονται 3,5 εκατομμύρια εκκαθαριστικά για το ΕΤΑΚ του 2009 (προσαυξημένα για ακίνητα άνω των 600.000 ευρώ).

Ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας, προσαυξημένα έως 150 ευρώ για τους κατόχους παλαιών Ι.Χ. και από 150 έως 650 ευρώ για όσους έχουν αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών, ενώ έρχεται και η τρίτη δόση της έκτακτης εισφοράς για όσους έχουν εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει κατάργηση ειδικών φορολογικών καθεστώτων, που απολαμβάνουν βουλευτές, δικαστικοί, πολιτικοί μηχανικοί και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες και αποκλείει την αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές στα κλιμάκια και του συντελεστές, «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές, νέα τεκμήρια διαβίωσης και πόθεν έσχες και βαριές «καμπάνες» για την φοροδιαφυγή.

Στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι: νέο κλιμάκιο φορολόγησης για εισοδήματα 12.000 – 15.000 ευρώ με συνετελεστή 15%, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, αντικειμενικά κριτήρια με βάση τις δαπάνες, νέος φόρος στα ακίνητα ανάλογα με την αξία τους και αφορολόγητο στις 250.000 ευρώ, καθώς και κλιμακούμενες φοροαπαλλαγές ανάλογα με το εισόδημα.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick