twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Νοεμβρίου 2009

Στην Αθήνα ζητά να εκδικαστεί η υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η μητέρα του...

Την έντονη δυσαρέσκεια της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ντίνας Τσαλικιάν προκάλεσε η απόφαση να εκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του γιου της στην Αμφισσα. Με χειρόγραφη επιστολή που έστειλε χθες βράδυ στα ΜΜΕ η κυρία Τσαλικιάν επισημαίνει:

«Με έκπληξη και πικρία πληροφορούμαι ότι η Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα των δολοφόνων του παιδιού μου να διεξαχθεί η δίκη εκτός Αθηνών, αρχικά στη Χαλκίδα και μετέπειτα στην Αμφισσα. Με τη μεταφορά της έδρας αποδυναμώνεται το δικαίωμά μου να υπερασπίσω τη μνήμη του αθώου 15χρονου νεκρού γιου μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος υπήρξε και θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησής του από τους δράστες, το οικογενειακό τους περιβάλλον και τον κ. Κούγια».

Καταλήγοντας η κ. Τσαλικιάν κάνει έκκληση στη συντεταγμένη πολιτεία να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας, από τη μεριά τους, ζητούν τη διεξαγωγή της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, εκεί όπου είχαν εκδικαστεί η υπόθεση της «17 Νοέμβρη» και του ΕΛΑ και άλλες σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον. «Η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας» επισημαίνει ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Δημήτρης Τσοβόλας.

Στο μεταξύ, η απόφαση να διεξαχθεί η δίκη στην Αμφισσα έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση των φορέων και των κατοίκων της πόλης, καθώς φοβούνται επεισόδια. Σε σύσκεψη που έγινε στη νομαρχία Φωκίδας, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των φορέων, ο νομάρχης Νικόλαος Φουσέκης επισήμανε: «Δεν είναι δυνατόν να δεχτεί η Αμφισσα την πραγματοποίηση της δίκης, καθώς πρόκειται για μικρή πόλη, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, με το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της, όπως επίσης με μικρή και ταλαιπωρημένη αγορά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι θέσεις που εξέφρασαν ο δήμαρχος της Αμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ευάγγελος Μυταράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick