twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

18 Νοεμβρίου 2009

Αυτή είναι η Σούλα,η σύντροφος του Ριζάι


Η 33χρονη Ασπασία Μητροπία, γνωστή ως «η Σούλα του Ριζάι», είναι νοικοκυρά από το Περιστέρι, διαζευγμένη από το 2000, μητέρα δύο παιδιών, που θυσίασε την οικογενειακή της γαλήνη, την ήσυχη ζωή της και το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας στο βωμό του έρωτα για τον Αλβανό κακοποιό.

Κατά τη δεύτερη κινηματογραφική απόδραση του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό, ήταν εκείνη που νοίκιασε το ελικόπτερο με το όνομα Αλεξάντροβα και οργάνωσε το τέλειο σχέδιο δραπέτευσης που θα απελευθέρωνε τον αγαπημένο της από τα δεσμά του σκοτεινού κελιού και θα τους ένωνε με αυτά του έρωτα. Κι έκανε την επιλογή της δίχως να σκεφτεί τις συνέπειες. Τόλμησε να περάσει στην αντίπερα όχθη και να βιώσει την επικίνδυνη περιπέτεια που θα της άλλαζε για πάντα τη ζωή...

Η «Espresso» βρέθηκε στη γειτονιά της Σούλας στο Περιστέρι και μίλησε με ανθρώπους που τη γνωρίζουν από την παιδική της ηλικία. «Η Σούλα είναι πολύ καλό παιδί και προέρχεται επίσης από μια πολύ καλή οικογένεια. Αλλά ήταν άμυαλη. Ερωτεύτηκε, ακολούθησε τον Αλβανό κι έμπλεξε» λένε άνθρωποι που τη γνωρίζουν καλά. Η οικογένειά της, που κατάγεται από τη Σαντορίνη και συγκεκριμένα από τον Βόθωνα, δεν έχει οικονομική ευρωστία. Τουναντίον. Ο πατέρας της είναι άνθρωπος του μεροκάματου, οικοδόμος στο επάγγελμα. «Η Σούλα πέρασε πολλά, ατύχησε με το γάμο της και δούλεψε σκληρά. Εκανε διάφορες δουλειές προκειμένου να καταφέρει να ζήσει τα παιδιά της. Δούλεψε ως καθαρίστρια, για κάποιο διάστημα μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια, ενώ είχε εργαστεί και σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα» λένε οι άνθρωποι της γειτονιάς της.

Η Σούλα ζούσε με τους γονείς της κκαι τα δυο παιδιά της, δύο κορίτσια ηλικίας έντεκα και δεκαοκτώ ετών. Οι γείτονες και οι φίλοι προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν τι συνέβη στον άνθρωπό τους. Από τη μια πλευρά προσπαθούν να αποδώσουν τις πράξεις της στην αγάπη και το παράφορο πάθος που ένιωθε για τον Αλβανό κακοποιό, από την άλλη όμως δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι η δική τους Σούλα -«η Σούλα μας», όπως την

αποκαλούν χαρακτηριστικά- βάδισε στα έκνομα μονοπάτια χωρίς κανένα δισταγμό, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά που είχαν την ανάγκη της. Αλλωστε, η μητρική αγκαλιά ήταν η μοναδική που τους είχε απομείνει, αφού η Σούλα είχε χωρίσει από τον πατέρα των παιδιών της το 2000 επειδή εκείνος την είχε προδώσει. «Δεν πρόκειται να συγχωρήσω ποτέ τη μητέρα μου. Από τα έντεκά μου χρόνια ζω χωρίς πατέρα και τώρα συνειδητοποιώ ότι θα ζω και χωρίς μητέρα», είχε δηλώσει παλιότερα η 18χρονη κόρη της Σούλας.


Πώς γνωρίστηκαν

Πριν από εννέα χρόνια η Σούλα πήγε σε μια καφετέρια. Εκεί είδε για πρώτη φορά τον Αλκέτ. Τον ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Εβγαιναν για δυο τρεις μήνες και μετά αποφάσισαν να ζήσουν μαζί. Ο Αλκέτ ήταν καλός μαζί της. Δεν της δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα. Εμαθε για την άλλη πλευρά του συντρόφου της από τις ειδήσεις. Επειτα από ένα χρόνο άκουσε στις ειδήσεις πως τον κατηγορούν για φόνο. Οταν μπήκε στη φυλακή, οι δύο ερωτευμένοι έχασαν κάθε επαφή. Εκείνος όμως δεν άντεξε. Μετά από πολλούς μήνες άρχισε να της τηλεφωνεί. Οσο καιρό ήταν στη φυλακή, εκείνη τον επισκέφτηκε δύο φορές στο Ναύπλιο. Από τις ειδήσεις έμαθε -όπως υποστήριξε η ίδια- και για την πρώτη απόδραση του Αλκέτ το 2006. Εκείνος, «ελεύθερος» πια, της τηλεφώνησε και συναντήθηκαν στο Χαϊδάρι. Τότε του είχε ζητήσει να παραδοθεί ώστε να μη ζει ως κυνηγημένος. κείνος δεν την άκουσε. Συνελήφθη ωστόσο και κατά τη διάρκεια της δίκης η Σούλα κατάφερε να δώσει στον Αλκέτ ένα ρολόι-κινητό τηλέφωνο, με το οποίο και γίνονταν οι συνεννοήσεις που θα οδηγούσαν στη δεύτερη απόδραση του περασμένου Φεβρουαρίου, την οποία οργάνωσε η ίδια.

Με μαύρο μαλλί και «σκληρό» βλέμμα στον ανακριτή ο διαβόητος κακοποιός Αγνώριστος, με κορακί μαλλί και «σκληρό» βλέμμα, ο παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών Αλκέτ Ριζάι οδηγήθηκε λίγο μετά τις 12.00 χθες το μεσημέρι μαζί με την 33χρονη «Σούλα» (κατά κόσμον Ασπασία Μητροπία) στον 13ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Λίγο νωρίτερα ο διαβόητος εγκληματίας και η «Λάρα Κροφτ» από το Περιστέρι, που τα τίναξε όλα στον αέρα για να ακολουθήσει το μεγάλο έρωτα της ζωής της, μαζί με το ζευγάρι που συνελήφθη στο σπίτι στο Ανω Σούλι πέρασαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Ακόμη και σε σχέση με τον ίδιο τον Αλκέτ Ριζάι, τα περισσότερα βλέμματα συγκέντρωσε η 33χρονη Σούλα από το Περιστέρι. Με ατημέλητη εμφάνιση (σ.σ.: χωρίς, όμως, να απαρνηθεί τα εξτένσιον της), η ατρόμητη γυναίκα με το αγέρωχο ύφος και την ευθυτενή κορμοστασιά -μητέρα παρ’ όλα αυτά δύο παιδιών- κάθισε δίπλα στον άντρα για τον οποίο ρίσκαρε τα πάντα και περίμενε τη σειρά της έξω από το γραφείο του ανακριτή.

Με το «διάσημο» ζευγάρι οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη το ζευγάρι των Αλβανών που συνελήφθησαν μαζί τους στο σπίτι στο Ανω Σούλι (Ερβις Στεφάνη και Λούλε Μπλερίνα) και ο Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, αδελφός του δολοφονηθέντος Γιώργου. Επισημαίνεται ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά και τον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο Αλκέτ και η Σούλα αντάλλασσαν τρυφερές ματιές. Από τα γεγονότα που συζητήθηκαν έντονα ήταν και το ότι ο Αλβανός κακοποιός ζήτησε από τον δικηγόρο του Σάκη Κεχαγιόγλου να του φέρει τηλεκάρτες και να ενημερωθεί από τις εφημερίδες, ζητώντας πρώτη απ’ όλες την «Espresso».

Αστεία όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η στιγμή που ο Αλβανός δραπέτης, ερωτηθείς από τον ανακριτή τι δουλειά κάνει, δήλωσε «έμπορος αυτοκινήτων», ενώ η 33χρονη σύντροφός του Σούλα δήλωσε επάγγελμα «οικιακά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλκέτ Ριζάι ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και υποστήριξε ότι όλοι οι συγκατηγορούμενοί του είναι αθώοι. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να διεμηνύσει μέσω του δικηγόρου του -υπό τη μορφή δηλώσεως προς τους δημοσιογράφους- ότι «έχασε τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο»...

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν στην κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον περασμένο Φεβρουάριο, προέκυψε σύνδεση της ομάδας Παλαιοκώστα με το «συνδικάτο του εγκλήματος». Οπως διαπιστώθηκε, ένα από τα τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν όταν έγινε η απόδραση από τον Κορυδαλλό ανήκε σε εταιρεία πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Τρομπούκης (που -ως γνωστό- είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση του «συνδικάτου» και την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου). Ο Γιώργος Τρομπούκης κλήθηκε και κατέθεσε στην αστυνομία. Υποστήριξε ότι την τηλεφωνική σύνδεση την είχε εκδώσει για λογαριασμό του κουμπάρου του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 10 Ιουνίου 2009 στο Γαλάτσι.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick