twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Νοεμβρίου 2009

Δίκη Σεργιανόπουλου : Όλα όσα είπε η εισαγγελέας


«Καταπέλτης» στην πρότασή της ήταν η Εισαγγελέας της δίκης για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, που πρότεινε την ενοχή του 30χρονου κατηγορουμένου χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ιφιγένεια Γάκη χαρακτήρισε θηριωδία τον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης εισόδου στη χώρα. Σύμφωνα με την κα Γάκη, οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του 30χρονου ότι για πρώτη φορά συναντήθηκε με το θύμα την επίμαχη μέρα, είναι έωλοι και ψευδείς και απέχουν από την αλήθεια.

Αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν προκύπτει από πουθενά πως έγινε πάλη θύτη και θύματος και ότι ο κατηγορούμενος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Για το κίνητρο της δολοφονίας η κα Γάκη είπε ότι ο δράστης ήθελε να κερδίσει όσο πιο πολλά μπορούσε από το θύμα και γι αυτό, μετά το έγκλημα, πήρε από το σπίτι του ηθοποιού έναν φορητό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και 100 ευρώ.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του δράστη, η οποία μέχρι στιγμής δηλώνει ανέτοιμη για συνέχιση της δίκης.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός (από zougla.gr)

«Ο κατηγορούμενος ακολουθεί στο διαμέρισμά του τον Νίκο Σεργιανόπουλο με προφανή σκοπό την ερωτική συνεύρεση. Αμέσως μετά το έγκλημα, πατώντας στο αίμα του θύματος, πήγε στο μπάνιο. Πλύθηκε και επισταμένα έκανε έρευνες σε συρτάρια και στο σπίτι.


Ο Νίκος Σεργιανόπουλος προέκυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Προς ανεύρεση των ερωτικών του συντρόφων απευθύνεται σε στέκι αλλοδαπών με περιφερειακά άτομα. Συνήθιζε επί πληρωμή να πηγαίνει άγνωστα άτομα στο σπίτι του προς ερωτική συνεύρεση. Αν δεν εκδίδετο ο κατηγορούμενος δεν θα είχε λόγο ο Νίκος Σεργιανόπουλος να του κάνει πρόταση να τον ακολουθήσει.

Το θύμα από την πολλαπλότητα των χτυπημάτων δεν πρόλαβε να βγάλει ούτε άχνα. Αν αυτός δεν είναι ο απόλυτος αιφνιδιασμός, τότε ποιος είναι;» διερωτήθηκε η εισαγγελέας.

Δεν προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο ηθοποιός επιτέθηκε στον δράστη. Αυτό ισχυρίστηκε στη συνέχεια η εισαγγελέας: «Από κανένα στοιχείο δεν επαληθεύεται ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος τον απείλησε με μαχαίρι. Απ’ όλους τους μάρτυρες προκύπτει ότι το θύμα δεν είχε εκδηλώσει κανενός είδους επιθετική συμπεριφορά. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν βρίσκει κανένα ίχνος πάλης αλλά ούτε και στον τόπο του εγκλήματος υπήρχαν ίχνη πάλης. Κάτι θα είχαν ακούσει οι γείτονες, αλλά αυτοί δεν άκουσαν το παραμικρό. Ο χρόνος της δολοφονίας υπολογίζεται ότι ήταν στις 10:30-11:00 το βράδυ. Η εργαστηριακή εξέταση αναδεικνύει τα ψεύδη του κατηγορουμένου. Τα πειστήρια που βρέθηκαν βοούν για τους ψευδείς ισχυρισμούς του. Η κοινή χρήση αλκοόλ δράστη και θύματος δεν έγινε την ημέρα του θανάτου (σ.σ. αλλά την προηγούμενη)».

Και συμπλήρωσε: «Ο Νίκος Σεργιανόπουλος παρά τις εξαρτήσεις του ήταν ένας άνθρωπος αξιοπρεπής και στη δουλειά και την κοινωνική του ζωή».

Καμία μεταμέλεια

«Ο δράστης μετά την πράξη του δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Πήγε σπίτι του και συνέχισε κανονικά τη ζωή του. Γιατί δεν έφυγε; Μας είπε ότι είχε τύψεις. Όμως δεν έφυγε γιατί πίστευε ότι δεν θα συλληφθεί. Δεν ήξερε, και ίσως ακόμη και τώρα δεν έχει συνειδητοποιήσει, ότι αυτά που άφησε πίσω του ίσως τον αποκαλύψουν. Ένιωθε ασφαλής, για αυτό δεν έφυγε. Όχι από τύψεις», δήλωσε η εισαγγελέας.

Κίνητρο και η ληστεία

«Ποιο είναι όμως το κίνητρο αυτής της θηριωδίας; Γιατί πρόκειται πράγματι περί θηριωδίας. Τις περισσότερες φορές τα κίνητρα των ανθρώπων είναι αόρατα, βρίσκονται στο μυαλό τους, στον τρόπο της ζωής τους αλλά και στην αφορμή. Το πλέον προφανές κίνητρο, όμως, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός, που πράγματι δοκιμάζεται, που αναγκάζεται να εμπορεύεται το σώμα του, δελεάζεται από αυτά που βλέπει στο σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου -που για εκείνον είναι ένα πλούσιο σπίτι. Αποφασίζει να επωφεληθεί όσο μπορεί. Γιατί δεν αρνήθηκε το έγκλημα ο κατηγορούμενος όταν συνελήφθη; Ήταν τόσα πολλά τα στοιχεία που δεν μπορούσε παρά να ομολογήσει λέγοντας ότι θόλωσε, πήρε ναρκωτικά και δεν κατάλαβε τι έκανε. Δεν ισχύουν όλα αυτά. Και αποδεικνύεται και από τη μεταγενέστερη συμπεριφορά του. Ενήργησε με ψυχραιμία. Δεν υπήρξε ούτε επίθεση από τον Νίκο Σεργιανόπουλο, ούτε πάλη, ούτε χρήση ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος τα θυμόταν όλα με λεπτομέρεια».

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί του Γεωργιανού ως αόριστοι και ψευδείς και ζήτησε την καταδίκη του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στην χώρα.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick