twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Νοεμβρίου 2009

Ελεύθερος ο τραγουδιστής με τα ναρκωτικά

Φανερά καταβεβλημένος, με σκυμμένο το κεφάλι, λυγισμένος από την ντροπή έφυγε από το ανακριτικό μέγαρο ο Μανώλης Λιδάκης, ο οποίος με σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Ο Μανώλης Λιδάκης αποχώρησε από την μπροστινή είσοδο των δικαστηρίων στις 9.15 το βράδυ, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς και τον δικηγόρο του Γιάννη Δομέτιο. Οι τέσσερις άνδρες μπήκαν μέσα σε ένα συμβατικό όχημα της Ασφάλειας, ένα σκούρο Citroen Xsara, και έφυγαν με προορισμό το αστυνομικό τμήμα Λιβαδειάς προκειμένου ο γνωστός τραγουδιστής να παραλάβει το αυτοκίνητό του και να αναχωρήσει για την Αθήνα. Η ταλαιπωρία και η κούραση ήταν ζωγραφισμένες στο πρόσωπό του και το μόνο που ήθελε ήταν να μπει στο Ι.Χ. και να βρεθεί κοντά σε φίλους του.

Στις 6.00 χθες το απόγευμα ο 48χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή στα δικαστήρια Λιβαδειάς. Οι αστυνομικοί που τον συνόδευσαν τον προσήγαγαν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του από τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις έγινε γνωστό το συμβάν δεκάδες άνθρωποι βγήκαν στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών και στις αυλές των σπιτιών που βρίσκονται περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο Μανώλης Λιδάκης -σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν- ήταν ράκος. «Μας είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και μας ζήτησε να τον πάμε στο νοσοκομείο. Υπακούσαμε, γιατί πράγματι ίσα-ίσα που στεκόταν στα πόδια του», είπαν χαρακτηριστικά, ενώ έκαναν λόγο για μια προσωπικότητα που κάθε άλλο παρά θύμιζε την εικόνα που έβγαζε προς τα έξω ο γνωστός καλλιτέχνης. Οι αστυνομικοί μετέφεραν εσπευσμένα τον γνωστό καλλιτέχνη, με περιπολικό και τις σειρήνες να «ουρλιάζουν», στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Ο Μανώλης Λιδάκης νοσηλεύτηκε φρουρούμενος για λίγη ώρα και όταν συνήλθε, οι γιατροί τού έδωσαν εξιτήριο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τμήμα Ασφαλείας.

Το φιλικό περιβάλλον του τραγουδιστή αποδίδει την κατρακύλα του στο σκοτεινό δρόμο των ναρκωτικών και στην κουρελιασμένη ψυχολογική του κατάσταση. Οπως έγινε γνωστό, οι δύσκολες στιγμές που περνούσε τον τελευταίο καιρό (θάνατος συγγενικών του προσώπων) είχαν τσακίσει την ψυχολογία του, τον είχαν απομονώσει από τις παρέες του και τον είχαν οδηγήσει στα χάπια και τα ναρκωτικά. Πάντως, όπως υπογραμμίζουν όσοι τον γνωρίζουν, ο ίδιος προσπαθούσε όσο μπορούσε να μη δίνει δικαιώματα, ενώ φρόντιζε να λύνει μόνος του τα προβλήματα που τον απασχολούσαν.

Γιατί έπαιρνε τα χάπια Για τα 59 ηρεμιστικά χάπια Xanax που βρέθηκαν στην κατοχή του τραγουδιστή η «Espresso» ζήτησε τις επιστημονικές γνώσεις του νευρολόγου - ψυχίατρου Αθανάσιου Καλογερόπουλου. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο γνωστός ψυχίατρος, το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει την ουσία αλπραζολάμη, η οποία έχει αγχολυτικές, μυοχαλαρωτικές και υπνωτικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να χορηγηθεί και σε περιπτώσεις κατάθλιψης.

Οπως τόνισε στη συνέχεια, τα συγκεκριμένα χάπια χορηγούνται με κόκκινη μονόγραμμη συνταγή, την οποία δεν διέθετε ο γνωστός τραγουδιστής. Επίσης, αν το Xanax ληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει φυσική και ψυχολογική εξάρτηση, ενώ όταν καταναλώνεται από εξαρτημένους χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, ο έλεγχος στη χορήγησή τους είναι ιδιαίτερα αυστηρός από την πολιτεία.

«Σε ακραίες περιπτώσεις, αν ένας συστηματικός χρήστης διακόψει για ένα διάστημα τη λήψη κοκαΐνης, ενδεχόμενα να του προκληθούν κρίσεις πανικού και γι’ αυτό να προσφύγει στη χρήση των συγκεκριμένων ηρεμιστικών», κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία κρύβεται πίσω από τη σύλληψη του Μανώλη Λιδάκη, που σοκάρισε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Μανώλης δεν μπόρεσε να συνέλθει από το χαμό της μητέρας του, που τον οδήγησε στην κατάθλιψη και τα ναρκωτικά. Ο περίγυρός του κάνει λόγο για ένα πολύ ευαίσθητο παιδί που δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι που έχασε τη μητέρα του, είχε κατάθλιψη.

Της είχε τρομερή αδυναμία και τη νοιαζόταν πολύ. Είχαν καθημερινή επικοινωνία και την επισκεπτόταν συχνά. Η κατάσταση της υγείας της όμως ήταν επιβαρημένη και η καρδιά της δεν άντεξε. Λόγω του χαρακτήρα του ο Μανώλης Λιδάκης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χαμό της, παρά τη συμπαράσταση των φίλων και συγγενών του. Κατέφυγε σε φαρμακευτική αγωγή για να βοηθηθεί, όπως τον συμβούλευσε αδελφικός φίλος του παθολόγος, ο οποίος του συνταγογραφούσε και τα Xanax, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Η είδηση της σύλληψής του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον καλλιτεχνικό χώρο. Συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, όλοι όσοι τον ήξεραν έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός καθώς ήταν γνωστό ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής ήταν κατά των ναρκωτικών. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν φίλοι και συνεργάτες του, πολλές φορές σε συναυλίες του έκανε διαρκώς συστάσεις στους νέους να προσέχουν ιδιαίτερα και να μένουν μακριά από τα ναρκωτικά. «Πέσαμε από τα σύννεφα» λένε. «Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι μπορεί να έκανε χρήση ναρκωτικών. Δεν είχε διαβρωθεί. Η δόξα και η επιτυχία δεν τον είχαν χαλάσει. Είχε παραμείνει το γλυκό απλό αγόρι που ήρθε από το Ηράκλειο για να κατακτήσει την ελληνική μουσική σκηνή με την υπέροχη φωνή του. Οι επιλογές του και στο ρεπερτόριό, αλλά και στις διαπροσωπικές του σχέσεις ήταν εξαιρετικές. Πονούσε για τα προβλήματα του πολιτισμού και αγωνιζόταν από το δικό του μετερίζι. Ναι, έπαιρνε ηρεμιστικά, έτσι του είχαν συστήσει οι γιατροί, για να μπορέσει να κρατηθεί στα πόδια του. Δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick