twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

3 Δεκεμβρίου 2009

Δες την Ψηφιακά 2009-2010 : Ξεκινά η επιδότηση φορητών υπολογιστών για τους πρωτοετείς

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης , υλοποιεί τη δράση «Δες την Ψηφιακά 2.0», επιδοτώντας την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν με τις Γενικές Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2009.

Απευθύνεται στο 25% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2009. Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί από την Κυβέρνηση με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονται οι πρωτοετείς φοιτητές του έτους 2008-2009 που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία «Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες», (5%), και οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος το περασμένο έτος καθώς και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές του έτους 2009-2010 που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία


«Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες», (5%). Οι εν λόγω σπουδαστές θα ενημερωθούν σχετικά από τις Γραμματείες των σχολών ή τμημάτων τους. Για την κάλυψη των αυξημένων τους αναγκών σε ειδικό εξοπλισμό χειρισμού των υπολογιστών, κάθε δικαιούχος αυτής της κατηγορίας θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή και με μέγιστη επιδότηση τα 800 ευρώ.

Πέραν της παραπάνω επιδότησης παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία ΠΙΘΟΣ+, που προσφέρει 100 GBytes on line δικτυακού αποθηκευτικού χώρου, και στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης ελεύθερου εκπαιδευτικού λογισμικού.

Επιπλέον, ξεκινά άμεσα η πρόσκληση ανάπτυξης ανοιχτού ψηφιακού περιεχομένου στις θεματικές περιοχές των σπουδών των δικαιούχων φοιτητών, που θα διατίθεται ελεύθερα σε όλους, μέσα από το Διαδίκτυο. Το νέο αυτό περιεχόμενο θα εμπλουτίσει την ελληνική έκδοση της ανοιχτής online ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας WIKIPEDIA (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, http://el.wikipedia.org/).

Στόχος είναι η ελληνική έκδοση της WIKIPEDIA να γίνει μια από τις καλύτερες διεθνώς, ξεπερνώντας τα 100.000 λήμματα, με τη συστηματική προσθήκη νέου εκπαιδευτικού περιεχομένου. Εδώ, σημαντικό ρόλο παίζει η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα, οι καθηγητές σας και εσείς. Η ανάπτυξη και η αξιολόγηση του περιεχόμενου θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, προς όφελος της ίδιας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση», και υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέας εποπτευόμενος από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick