twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Δεκεμβρίου 2009

Ένταση στα Προπύλαια

Οδομαχίες, πετροπόλεμος και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διασπάστηκε στο ύψος της Σταδίου, καθώς «γνωστοί άγνωστοι» που είχαν παρεισφρύσει αποκόπηκαν και άρχισαν να εκσφενδονίζουν μολότοφ, πέτρες κι ό,τι άλλο αντικείμενο βρίσκουν μπροστά τους προς τους αστυνομικούς.

Εκείνοι απαντούν με χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Την ίδια ώρα οι "γνωστοί άγνωστοι" επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου προκειμένου να καταλάβουν το κτίριο.

"Πολιορκούνται τα Προπύλαια"

Από τις 12:30, πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο, στο επίκεντρο των επεισοδίων βρίσκεται η οδός Ρηγα Φεραίου, έξω από τα Προπύλαια.

Ομάδα αποτελούμενη από περίπου 150 άτομα εκσφενδόνισε πέτρες και νεράντζια εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένη στα Προπύλαια.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κροτίδων λάμψης και

υποχώρησαν από την οδό Ακαδημίας στην Ασκληπιού.

Ωστόσο, ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και εννέα συλλήψεις.

Συνολικά, το τελευταίο 48ωρο σε όλη την Ελλάδα έγιναν 784 προσαγωγές και συνελήφθησαν 138 άτομα.

Όλα αυτά συνέβησαν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με το οποίο κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και μέλη σωματείων δίνουν το παρών στο δυναμικό συλλαλητήριο και στην πορεία, όπου δεσπόζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και καταστολής.

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί.

Μάλιστα, ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ κήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick