twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Δεκεμβρίου 2009

<<Μια αόρατη δύναμη με έβαλε να την σκοτώσω!>>

«Μια αόρατη δύναμη με απειλούσε... Μου έλεγε σκότωσέ την, σκότωσέ την. Επρεπε να το κάνω για να σταματήσει να με βασανίζει. Πήρα το πιρούνι και τη σκότωσα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο».

Με αυτά τα λίγα λόγια προσπάθησε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Σκιαδάς να δικαιολογήσει στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών τους λόγους που τον οδήγησαν να καρφώσει, στις 7 Νοεμβρίου του 2008, ένα πιρούνι στο λαιμό της μητέρας του και έπειτα να την αποτελειώσει σφάζοντάς τη με μαχαίρι.

Το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο είχε σημειωθεί στο χωριό

Καριώτες της Λευκάδας, όταν σε κατάσταση αμόκ ο 35χρονος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια -με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο- τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο.

Ο ίδιος, περιγράφοντας στους δικαστές το έγκλημά του, είπε ότι σκότωσε τη μητέρα του με ένα πιρούνι καρφώνοντας το στο λαιμό και την κοιλιά. Και όταν το πιρούνι λύγισε, πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να τη χτυπάει για να την αποτελειώσει. Παρών στο έγκλημα ήταν και ο πατέρας του, που κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή βγαίνοντας από το σπίτι.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών τον έκρινε αθώο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, θεωρώντας ότι τέλεσε το αδίκημα χωρίς να έχει καταλογισμό για την πράξη του και διέταξε τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρικό κατάστημα στο Δαφνί.

Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και στην περίπτωση της Ρούσας Φωκά, που το 2000 είχε σκοτώσει τον σύζυγό της Ηλία Φωκά και είχε κριθεί ότι τέλεσε την πράξη χωρίς να έχει καταλογισμό του τι έκανε.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick