twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

6 Δεκεμβρίου 2009

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο...

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το ετήσιο μνημόσυνο για τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.

Συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι με λουλούδια στα χέρια τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού, ενώ φώναζαν «Αθάνατος».

Μάλιστα, παρευρισκόμενοι απαίτησαν η δίκη για τη δολοφονία να γίνει στον Κορυδαλλό και όχι στην Άμφισσα που έχει .

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις την επέτειο του θανάτου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο.

Στις 13:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.

Για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, περίπου 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία απηύθυνε έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις.

Χθες Σάββατο, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και

Τζαβέλα, για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου, όπου και παρέμειναν ήσυχα, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.


Επεισόδια και συλλήψεις σε Εξάρχεια και Κερατσίνι

Κατά τα χθεσινά επεισόδια, η αστυνομία προχώρησε σε 101 προσαγωγές στην περιοχή των Εξαρχείων, εκ των οποίων οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για πέντε Ιταλούς, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, τέσσερις Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς (αλβανικής καταγωγής). Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τόσο οι προσαγωγές όσο και οι συλλήψεις έγιναν στην οδό Μεταξά.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 41 συλλήψεις στο Δημαρχείο του Κερατσινίου και 22 από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "Ρεσάλτο" με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί κατοχής όπλων και εκρηκτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν από χθες οι κινητοποιήσεις που γίνονται στην Αθήνα με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σχεδόν όλα τα διεθνή δίκτυα κάνουν εκτενείς αναφορές τόσο στα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στην Αθήνα, όσο και στα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές για να περιορίσουν πιθανές ταραχές τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick