twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Δεκεμβρίου 2009

Ραγδαία επιεδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στην Ήπειρο με χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιονιά σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε


βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ και τη νύχτα θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου και τη νύχτα και στα υπόλοιπα ορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και προς το βραδύ τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. χιονιά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 10/12/2009

Για την Πέμπτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς αργότερα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χωράς με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στα δυτικά και τη Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick