twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Ιανουαρίου 2010

Αντισυνταγματική η αύξηση των τελών κυκλοφορίας

Εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα υποβάλει ο σύμβουλος Επικρατείας, Ι. Γράβαρης, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η αύξηση που επέβαλε η κυβέρνηση στα τέλη κυκλοφορίας.

Όμως η εισήγηση του συμβούλου κρύβει ένα τεράστιο «αλλά», αφού υποστηρίζει ότι οι προσφυγές που ζητούν την ακύρωση του μέτρου θα πρέπει να απορριφθούν γιατί κατατέθηκαν από το ΙΝΚΑ και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που σύμφωνα με τον σύμβουλο δεν έχουν έννομο συμφέρον.

Ο σύμβουλος Επικρατείας αναγνωρίζει το επιχείρημα των προσφευγόντων, ότι η αύξηση των τελών θα έπρεπε να καθοριστεί μόνο με νόμο που έχει υπερψηφίσει η Βουλή, αφού αποτελούν φόρο και το
Σύνταγμα το ορίζει αυτό ρητά, παρόλ’ αυτά, για… τυπικούς λόγους εισηγείται την απόρριψη των προσφυγών.

Ο κ. Γράβαρης υποστηρίζει ότι τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν να κάνουν με κατανάλωση, εμπόριο ή παραγωγή, οπότε δεν υπάρχει έννομο συμφέρον στην προσφυγή του ΙΝΚΑ. Όσο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, θεωρεί ότι και εκείνοι δεν έχουν έννομο συμφέρον, αφού λόγω της ιπποδύναμης των αυτοκινήτων τους δεν επιβαρύνονται από τον ειδικό φόρο μεγάλου κυβισμού.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick