twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

24 Φεβρουαρίου 2010

Μάρτυρας καίει τους ειδικούς φρουρούς για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Μαρτυρία-φωτιά καίει και τους δύο ειδικούς φρουρούς! Καταπέλτης σε βάρος των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη ήταν χθες στην κατάθεσή της στο Κακουργιοδικείο της Αμφισσας η μάρτυρας που από τον δεύτερο όροφο του διαμερίσματός της επί της οδού Τζαβέλα κατέγραψε σε κάμερα τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η κάμερα της 34χρονης Λητώς Βαλλιάτζα κατέγραψε κυρίως τη στιγμή που οι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν σαν να μη συνέβη τίποτα, αφήνοντας πίσω τους νεκρό τον άτυχο μαθητή.

«Βγάλανε τα όπλα και οι δύο ταυτόχρονα. Είμαι σίγουρη. Τους είδα. Σημαδέψανε. Είχαν πάρει και τη στάση. Κρατούσαν το όπλο και με τα δύο χέρια, όπως στις ταινίες. Σίγουρα δεν στόχευαν προς

τον ουρανό. Τα πόδια ήταν λίγο λυγισμένα και τα δύο χέρια μπροστά. Ακουσα δύο συνεχόμενους πυροβολισμούς. Εχω αυτή την εικόνα καθαρά. Εβλεπα τα πρόσωπα των αστυνομικών. Στόχευαν ευθεία…»

Η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο ειδικοί φρουροί «φύγανε πολύ ήρεμα, σαν να πήγαιναν βόλτα», ενώ με απορία αναρωτήθηκε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου: «Είναι η ερώτηση που θέλω να κάνω και στους ίδιους. Γιατί φύγανε;»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε κάποια παιδιά να κάθονται κάτω από ένα υπόστεγο. «Μια παρέα όχι πολύ μεγάλη, περίπου πέντε έξι άτομα, μικρής ηλικίας, όχι πάνω από 20 ετών. Δεν κάνανε κάτι το ιδιαίτερο. Από την άλλη μεριά είδα ένα περιπολικό σταματημένο στο τέρμα της οδού Τζαβέλα.

Δεν υπήρξε κάποια διαμάχη, ούτε λεκτική ούτε τίποτα. Απ' τη μια μεριά τα παιδιά, απ' την άλλη το περιπολικό. Δεν είδα να γίνεται κάτι από οποιαδήποτε πλευρά. Πήρα την κάμερα και βγήκα στο μπαλκόνι. Το περιπολικό έφυγε μετά από δύο λεπτά, ανέβηκε στη Ναυαρίνου και έστριψε προς Χαριλάου Τρικούπη. Βλέπω μετά δεξιά μου δύο αστυνομικούς να έρχονται με τα πόδια. Είχαν επιστρέψει».

Εισαγγελέας: Αντιληφθήκατε κάτι που θα μπορούσε να εξοργίσει τους αστυνομικούς;

Μάρτυρας: Δεν είδα τίποτα. Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τους αστυνομικούς. Από τι να κινδυνεύσουν; Δεν είδα ούτε βόμβες, ούτε μολότοφ, ούτε τίποτα. Δεν άκουσα ούτε φραστική απειλή.

- Θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τον τραυματισμό;

- Ναι.

- Πού το στηρίζετε;

- Είχανε όπλα. Ολοι καταλάβανε τι συνέβη. Μόνο οι ίδιοι δεν το κατάλαβαν…

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα, Τετάρτη, με τις καταθέσεις άλλων αυτοπτών μαρτύρων, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει και η μητέρα του 15χρονου μαθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick