twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

24 Φεβρουαρίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα...

Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας από την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις απαιτήσεις των αγορών και να υπερασπιστούν εργασιακές σχέσεις και το βιοτικό τους επίπεδο.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι:

- στον ιδιωτικό τομέα
- στις ΔΕΚΟ
- στις τράπεζες (ΟΤΟΕ)
- οι δημόσιοι υπάλληλοι
- οι δάσκαλοι (ΔΟΕ)
- οι καθηγητές (ΟΛΜΕ)
- οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ)

Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργούν τα ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Το πρωί οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 11 στο πεδίο του Άρεως, στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Χωριστή συγκέντρωση οργανώνει στις 12 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Από το πρωί κλειστές θα παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου, τα ταμεία των εφοριών, αλλά και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, αφού στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ. Προβλήματα αναμένονται και στις τράπεζες λόγω της συμμετοχής της ΟΤΟΕ στις κινητοποιήσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα μείνουν τα δικαστήρια και τα περισσότερα σχολεία, αφού στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται στις συγκοινωνίες αφού ακινητοποιούνται τα τρόλευ, το τραμ και το Μετρό. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κυκλοφορούν από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ο ηλεκτρικός από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τα ταξί δε συμμετέχουν στην αυριανή απεργία, αλλά θα κάνουν 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια λόγω της απεργίας των πληρωμάτων και των λιμενεργατών, ενώ δεν θα γίνει καμία πτήση λόγω της συμμετοχής στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Στις κινητοποιήσεις μετέχουν και οι δημοσιογράφοι και έτσι τα ΜΜΕ δεν θα μεταδώσουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.
Staρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick