twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Μαρτίου 2010

Στη "νέα γενιά τρομοκρατών¨" ο Λάμπρος Φούντας (;)

Στην αποκαλούμενη «νέα γενιά τρομοκρατών» στην Ελλάδα ανήκε, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Λάμπρος Φούντας.

Ο 35χρονος βιολόγος, γιος ιατρών, εργαζόταν σε μεγάλο διαγωνιστικό κέντρο της Αθήνας. Δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, ήταν γνωστές όμως οι σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί το 1995 στα επεισόδια που έγιναν στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθετική χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σακίδιό του τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά όχι ίδιου τύπου με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει η «Σέχτα Επαναστατών» στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος στον Κορυδαλλό. Είναι διαφορετική όμως και από εκείνη που χρησιμοποίησαν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» στην αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την εγκληματολογική υπηρεσία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης έδειξαν ότι το zastava είναι «καθαρό». Αύριο πιθανότατα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τις αναλύσεις DNA.

Ο Λάμπρος Φούντας κηδεύεται σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Αγρίνιο. Εν τω μεταξύ, οι έρευνες σε σπίτια ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και του κοινού ποινικού δικαίου, με τους οποίους σχετιζόταν ο Λάμπρος Φούντας, συνεχίζονται. Μέχρι χθες, είχαν γίνει αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 15 σπίτια στην Αττική αλλά και στις τρεις κατοικίες του Φούντα, στους Αμπελόκηπους, το πατρικό αλλά και το εξοχικό του σπίτι.

Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο δεύτερος δράστης της συμπλοκής στη Δάφνη. Η αστυνομία δεν έχει στοιχεία στη διάθεσή της για το αν ο νεαρός τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυρών ούτε για το ποια είναι η ταυτότητά του.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, πάντως, εκτιμούν ότι οι δύο άνδρες έκλεβαν το αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν σε ένοπλο χτύπημα.

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick