twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

29 Μαρτίου 2010

Αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της Μόσχας

Σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας οφείλονται οι δύο εκρήξεις σε σταθμούς του μετρό της Μόσχας που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Μόσχας Γιούρι Σιομίν.
"Μπορούμε να ξεκινήσουμε από το στοιχείο ότι τα εκρηκτικά ήταν δεμένα στο σώμα", δήλωσε ο κ. Σιομίν στους δημοσιογράφους σχετικά με την πρώτη έκρηξη στον σταθμό Λιουμπιάνκα.
"Δύο γυναίκες καμικάζι πραγματοποίησαν τις βομβιστικές επιθέσεις", δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ στους δημοσιογράφους στον σταθμό Παρκ Κουλτούρι.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 6:56 (ώρα Ελλάδας) στον σταθμό Λιουμπιάνκα και στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και η δεύτερη περίπου 40 λεπτά αργότερα, στον σταθμό Παρκ Κουλτούρι, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις αρχές ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.
"Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την δεύτερη έκρηξη, στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι της Μόσχας, δήλωσαν αξιωματούχοι των Ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας σε εγχώρια ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σε μικρή απόσταση από το σταθμό όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται το αρχηγείο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας η FSB.
Τα πρακτορεία Ria Novosti και Itar-Tass είχαν μεταδώσει ότι οι νεκροί στο σταθμό Λιουμπιάνκα είναι 26, 15 εκ των οποίων φέρονταν να επέβαιναν σε συρμό και 11 να βρίσκονταν στην πλατφόρμα του σταθμού.
Στο σταθμό της Λιουμπιάνκα, δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έχουν κατακλύσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες για την απομάκρυνση των τραυματιών χρησιμοποιούνται ακόμη και ελικόπτερα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις υπόγειες διαβάσεις, ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες γραμμές του μετρό παραμένουν σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick