twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

21 Απριλίου 2010

Έρχεται το ΔΝΤ

Αρχίζει σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, καθώς ξεκινούν οι διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την «τρόικα» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Στο επίκεντρο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων είναι το τριετές πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και παρεμβάσεων για τη μείωση του ελλείμματος, το οποίο θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin του Φεβρουαρίου και θα μπορεί να υποστηριχθεί από το μηχανισμό που αποφάσισε το Eurogroup, εάν τελικά η Αθήνα τον ενεργοποιήσει.

Στις 10:30 ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εγκαινιάζοντας τις κρίσιμες διαβουλεύσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες.

Την Τρίτη, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους και επανέλαβε ότι οι συνομιλίες «μας επιτρέπουν να είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί να κάνουμε χρήση του μηχανισμού, να προχωρήσουμε άμεσα».

Διευκρίνισε επίσης ότι «αυτό που συζητείται είναι η εξειδίκευση των δημοσιονομικών μέτρων για την επόμενη διετία».

Την Παρασκευή, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον θα συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, και τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick