twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Απριλίου 2010

Εγκαταλείπει τον μοναχισμό η Ναταλία Λιονάκη

Τέλος ο μοναχισμός και η Μονή Μοίρας για τη Ναταλία Λιονάκη. Η γνωστή ηθοποιός που απασχόλησε το πανελλήνιο με την απόφασή της να εγκαταλείψει τα εγκόσμια φαίνεται ότι για μία ακόμη φορά αλλάζει ρότα. Επέστρεψε οριστικά σπίτι της και με πολύ δειλά βήματα επιχειρεί μια νέα ζωή.

Με μόνο στήριγμα τη μητέρα της Τζένη, που ακολουθεί διακριτικά τις όποιες επιλογές της, περνάει τον περισσότερο χρόνο κλεισμένη στο σπίτι της, αποφεύγοντας κάθε επικοινωνία ακόμα και με φίλες της που εμπιστευόταν την περίοδο του μοναχισμού.

Με μοναδική ελπίδα της τη βαθιά πίστη στον Θεό, προσεύχεται καθημερινά, διαβάζει την Αγία Γραφή και αναζητά διεξόδους στον λόγο του Κυρίου. Από τις ελάχιστες φορές που η
Ναταλία βγήκε από το σπίτι της ήταν τη Μεγάλη Παρασκευή για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο σε εκκλησάκι στην Παλλήνη. Σύμφωνα με άνθρωπο από το περιβάλλον της, είναι ιδιαίτερα διστακτική ως προς την επανένταξή της. Αποφεύγει τις εξόδους, τις συναναστροφές και γενικότερα κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τη μητέρα της, που την πιέζει να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, κάποιον που θα τη βοηθήσει να ανακάμψει ψυχολογικά.

Η Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε την Ιερά Μονή Μοίρας στην Κρήτη στα μέσα Φεβρουαρίου. Εφυγε με το πρόσχημα ότι θέλει να επισκεφθεί τη μητέρα της, που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, και έκτοτε δεν επέστρεψε. Ούτε τις άγιες μέρες του Πάσχα που το μοναστήρι έσφυζε από κόσμο. Πλέον είναι κατανοητό από όλους στη μονή ότι η Ναταλία έβγαλε τα ράσα της μοναχής και εγκατέλειψε οριστικά τον μοναχικό βίο.

Οσο για τον γέροντα Απόστολο, τον οποίο η μητέρα της Ναταλίας κατηγορούσε πως είχε κάνει πλύση εγκεφάλου στην κόρη της και υπογράμμιζε πως εξαιτίας του αποφάσισε να ακολουθήσει την ασκητική ζωή, λείπει από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από το μοναστήρι και επιστρέφει εκεί το Σαββατοκύριακο για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Ο ηγούμενος αποχώρησε πριν από ένα χρόνο από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης (συγκεκριμένα, ιερουργούσε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ανώπολη), αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να επαναλειτουργήσει τη διαλυόμενη Μονή Μοίρας -όπου αποφάσισε να εγκλειστεί η Ναταλία- παίρνοντας μαζί του αρκετές μοναχές. Πλέον ο γέροντας Απόστολος απέχει από την καθημερινή συμβολή του στη μονή. Βέβαια, όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τέλεσε κανονικά τις ακολουθίες των Παθών του Κυρίου.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick