twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Απριλίου 2010

Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα


Την διαβεβαίωση του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει εξέφρασε και σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, τονίζοντας, όμως, παράλληλα ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 10% στο Δημόσιο είναι «ένα σημαντικό σήμα, που πρέπει να υιοθετηθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Από τις Βρυξέλλες, όπου μίλησε στο συνέδριο της «δεξαμενής σκέψης» Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ξεκαθάρισε ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη μπορεί να οδηγήσει σε αποπληθωρισμό την ευρωζώνη, αν η Ελλάδα και άλλες χώρες δεν προχωρήσουν σε «σκληρές» μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά την δέσμευση της κυβέρνηση Μέρκελ στη συμφωνία ευρω-στήριξης της Ελλάδας, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφισβήτησης, παρά το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής στο εσωτερικό της χώρας.

«Η Γερμανία έχει δεσμευτεί πλήρως να συμμετάσχει, στο βαθμό που της αναλογεί, στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, εάν η Αθήνα το ζητήσει, υποβαθμίζοντας το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής για το θέμα στα γερμανικά δικαστήρια», είπε ο κ. Ρεν.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την ανησυχία του για τις «σοβαρές επιφυλάξεις» της Γερμανίας ως προς τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην εφαρμόσει το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Το γεγονός «ότι αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα με θεώρηση εσωτερικής πολιτικής οι ευρωπαϊκές υποθέσεις, αντί να αντιμετωπίζονται με ευρωπαϊκή θεώρηση οι υποθέσεις της εσωτερικής πολιτικής, αυτό με ανησυχεί», είπε ο κ. Γιούνκερ.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick