twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

20 Οκτωβρίου 2009

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα STAGE ...

Πρόκειται για περίπου 80.000 νέους και νέες των stage (για άλλους εκτιμάται ότι οι απασχολούμενοι με αυτά τα προγράμματα είναι 30.000) που παίρνουν κάθε μήνα 500 με 600 ευρώ και δουλεύουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει το διάστημα των 24 μηνών απασχόλησης από το 18μηνο που προβλέπεται. Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι με stage στο Δημόσιο προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας μονιμοποίηση μαζί με αναδρομική ασφαλιστική κάλυψη και αύξηση των αποδοχών τους.

Η κυβέρνηση καταργεί τον θεσμό στο Δημόσιο και δημιουργεί σχετικό πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αποκλειστικά για τον ιδιωτικό τομέα.

Το πρόβλημα αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Μάλιστα, σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος επισκέπτεται τον ΟΑΕΔ και θα ζητήσει καταγραφή των εργαζομένων με stage μαζί με τον χρόνο διάρκειας των συμβάσεών τους. Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ήδη υπάρχοντες στα stage δεν αφορούν τη δυνατότητα μονιμοποίησής τους αλλά την επιπλέον μοριοδότηση στη διαδικασία προσλήψεων.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως 30.000 έως 80.000 νέοι δουλεύουν με τα stage στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι και τρία χρόνια χωρίς ένσημα, με μισθούς κάτω των 600 ευρώ (μεικτά) και χωρίς καν να δικαιούνται επίδομα αδείας και δώρα εορτών. Εξάλλου, 3.000 ανασφάλιστοι stagers εργάζονται στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, το ΙΚΑ. Στελεχώνουν τις υπηρεσίες του χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και με το κράτος να εισφοροδιαφεύγει. Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων για καθέναν απασχολούμενο στο stage φτάνουν τα 3.000 ευρώ, οι απώλειες του ασφαλιστικού συστήματος για το σύνολο των απασχολούμενων αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Stage δημιουργούν πλασματική εικόνα της ανεργίας. Πρόκειται για στατιστική αλχημεία. Όσοι παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης ή stage στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα δεν καταγράφονται ως άνεργοι.
TA NEA

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας Η θεση καθε εργαζομενου που δεν ξερει για ποσο ακομα θα την εχει ειναι ,βασανιστηριο
Συμφωνουμε, αλλα οταν δεχομαστε να εργαστουμε, προσωρινα, μενουμε εστω κι οταν δεν μας πληρωνουν ,δειχνει τη 'πονηρια" να κραταμε ..τη θεση,
.
Οταν τελειωνει η οποια εξιδεικευση [κανεις δεν ειχε ρωτησει ποσο κρατα??], δεν πρεπει εγραφως να ζητουν εργασια???
Τωραεχουμε και αλλους, που εχουν πτυχια και περιμεναν να προσληφθουν με ΑΣΕΠ
Ανηκω στους δευτερους, αναρωτιεμαι γιατι να συνεχισθει η απαξιωση των σπουδων μου ,επειδη δεν εχω "μεσον"
Εργαζομαι εδω κι εκει περιμενοντας, εχω οικογενεια και πιστευω να προτιμηθουμε εμεις, να αφησουν τις θεσεις.
Η Ε.Ε μονο δεκα οχτω μηνες εκπαιδευει και διοριζοντε η οχι αλλα δεν μενουν ,επειδη ..μπηκαν ,μην επικαλουνται λοιπον τα της ευρωπαικης ενωσης δεν ισχυουν ολοι εχουμε δικαιωμα στην εργασια και την ανεργια ??η καποιο μονιμα θα "ριχνουν τους αξιοπρεπεις???

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω οι κυριοι της αντιπολιτευσης να μην αρχισουν [...γινοντε διωξεις,ο κοσμος χωρις δουλεια κ.α.] ξερουν οτι παρανομα πηραν θεσεις μονο οσες ειχαν "μεσον"
Μην τους κακοφανει ,να δωσουν ΑΣΕΠ και αναλογα να κριθουν

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick