twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη 8/12/2010

Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης θα πρέπει να αναζητήσει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ., αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις αλλαγές, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τόσο στην οργανωτική δομή του συγκεκριμένου κλάδου, όσο και στις εργασιακές σχέσεις.

Αύριο θα μείνουν ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, το Μετρό , ο Η.Σ.Α.Π., το Τραμ και ο Προαστιακός.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης, αύριο και τα τρένα του Ο.Σ.Ε., λόγω της 24ωρης απεργίας, με αποτέλεσμα, δεκάδες δρομολόγια να ματαιωθούν, εκτός από ελάχιστα που πραγματοποιούνται για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες.

Η απεργία στον Ο.Σ.Ε., που αρχίζει από τις 24:00 απόψε τα μεσάνυχτα, επηρεάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων που επρόκειτο να γίνουν σήμερα και την Πέμπτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 35 δρομολόγια να ματαιωθούν.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει ηγετικά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελλειμματικών Δ.Ε.Κ.Ο., είναι οι πέντε εταιρίες - που λειτουργούν σήμερα υπό την ομπρέλα του Ο.Α.Σ.Α. - να γίνουν δύο, να υπάρξουν μετατάξεις προσωπικού, να γίνουν περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, όχι με μειώσεις μισθών, αλλά με καταργήσεις επιδομάτων, να αυξηθούν τα εισιτήρια και να μειωθεί από το 75 στο 50% η επιδότηση εισιτηρίου από το κράτος.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick