twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

11 Δεκεμβρίου 2010

Στα "λευκά" η χώρα : Είδαμε άσπρη μέρα

Λευκό πέπλο έχει σκεπάσει τις τελευταίες ώρες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και πολλές πόλεις της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας.

Από τα μεσάνυκτα και μετά σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, ακόμη και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν χθες το απόγευμα στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει, αργά το βράδυ, χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής. Περιοχές όπως Κηφισιά, Άνοιξη, Διόνυσος, Πεντέλη, Άγιος Στέφανος, Μεταμόρφωση, Εκάλη, Βαρυμπόμπη, Παράδεισος Αμαρουσίου έχουν σκεπαστεί από χιόνι. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Ελευσίνα, Χαϊδάρι. Την ίδια ώρα η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Επίσης, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά των Καλαβρύτων, της Κλειτορίας, της Ακράτας, της Αιγείρας, της Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας.

Προβλήματα από τη χιονόπτωση

Ωστόσο, πριν προλάβουν καλά καλά οι Αθηναίοι να χαρούν το πρώτο χιόνι που έπεσε, μετά από πολλά χρόνια, δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρώπη, με την Πολωνία και Γερμανία να βρίσκονται σε λευκό κλοιό, με θερμοκρασία υπό του μηδενός.

Στο Πεντελικό όρος απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από το 414 ΓΣΝ- Ανατολή Ν.Μάκρης και από τον Άγιο Πέτρο Πεντέλης προς τον Διόνυσο. Αλυσίδες χρειάζονται όσοι μεταβαίνουν προς Πάρνηθα, από το σημείο του τελεφερίκ (22χ.λ.μ.) και πάνω.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην Πεντέλη, καθώς οι οδηγοί δύο οχημάτων εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους που παρέμειναν ακινητοποιημένα λόγω χιονόπτωσης.

Τα ξημερώματα, διερχόμενο αυτοκίνητο στον οικισμό Αγία Τριάδα της Ιπποκράτειου Πολιτείας ακινητοποιήθηκε λόγω χιονιού, ενώ φορτηγό-λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου- στην περιοχή των Βιλλίων, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και απεγκλώβισαν τον οδηγό.

Επίσης, σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις της τάσης του ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης, έχουν σημειωθεί αρκετές πτώσεις της τάσης του ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που μας πληροφόρησε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα παρητηρούνται στις περιοχές που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας και στις περιοχές του Καραουλίου και της Αγίας Σωτήρος, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να είναι έτοιμα για επέμβαση. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή ματαιώσεις πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, ενώ κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Ραφήνα για Κυκλάδες, από Λαύριο για Σποράδες, καθώς και από Πειραιά για Αργοσαρωνικό.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Άγιο Κωνσταντίνο-Αιδηψό, Πάτρα προς Ηγουμενίτσα και Ιόνια νησιά, Άγιο Κωνσταντίνο-Αιδηψό, Αρκίτσα-Αιδηψό, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται με πλοία ανοικτού τύπου τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Φανερωμένη, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των μικρών πλοίων από Σαλαμίνα για Πειραιά-Πέραμα. Κλειστή είναι από το πρωί η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

Από τις αρμόδιες αρχές, παρακαλούνται όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδεύσουν με πλοίο, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακου

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με τσουχτερό κρύο, σε πολλές περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σάββατο

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως και 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -08 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο έως 9 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Στην Εύβοια και τις Σποράδες πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη και Κυκλάδες ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βραδύ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή

Χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά προβλέπονται για την Κυριακή, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά. Οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Κρήτη νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick