twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Ιανουαρίου 2011

Απεργία και στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς 3, 5 και 10 Ιανουαρίου

Με νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνει ποδαρικό το 2011. Μπορεί σε ένδειξη καλής θέλησης να ανεστάλη η απεργία που είχε αποφασιστεί την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και να αντικαταστάθηκε από στάσεις εργασίας στην αρχή και την λήξη της βάρδιας, ωστόσο οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν κανονικά, αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, κανένα μέσο μεταφοράς δεν κινείται τη Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί αλλά και από τις 9.00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Η στάση εργασίας αφορά τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Μία ώρα λιγότερη το πρωί και το βράδυ θα είναι η στάση εργασίας για το τραμ, οι συρμοί του οποίου θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 8.00πμ έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ από τις κινητοποιήσεις εξαιρούνται όλη μέρα τα δρομολόγια του προαστιακού, που θα εκτελούνται κανονικά.

Πέρα ωστόσο από τη στάση εργασίας, επιπρόσθετα προβλήματα τη Δευτέρα αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση για κατάληψη του σταθμού του μετρό του Συντάγματος από τους εργαζομένους στο συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο. Η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κινητοποίηση, που έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική στα δικαστήρια. Μαζί τους, μάλιστα, αναμένεται να βρεθούν και άλλοι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ξεκινήσουν συρμοί από την αποβάθρα.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και την Τετάρτη, παραμονή των Φώτων. Στα μπλε λεωφορεία οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο γενικευμένης 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη, κάτι που έχει εξαγγελθεί και για την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Φυσικά, πέρα από την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, οι κινητοποιήσεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν υπερφόρτωση στους δρόμους της Αθήνας και ενδεχομένως μποτιλιάρισμα στους δρόμους...
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick