twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Ιανουαρίου 2011

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε και σκότωσε επτάχρονο κοριτσάκι

Υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο KAT όπου μεταφέρθηκε, ένα επτάχρονο κοριτσάκι Ρομά. Το κοριτσάκι παρασύρθηκε στις 12:15 από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έξω από καταυλισμό, στην οδό Κύπρου, στο Μενίδι.

Ο αστυνομικός χτύπησε το παιδί, το οποίο είχε βγει για τα κάλαντα, όπως θέλουν οι πληροφορίες, με τη μοτοσικλέτα του και ενώ πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία. Το παρέσυρε για πολλά μέτρα μέτρα και οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν σταμάτησε για να το βοηθήσει.

Τώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αστυνομικός προσπάθησε να αποφύγει σύγκρουση με προπορευόμενο βαν, το οποίο έκανε επικίνδυνο ελιγμό. Πάνω στην προσπάθειά του, δεν πρόλαβε να φρενάρει, με αποτέλεσμα να παρασύρει το ανήλικο κοριτσάκι.

Επίσης, η Αστυνομία αρνείται επίσης πως δεν σταμάτησε. Αντίθετα, ο αστυνομικός έκανε στην άκρη και ειδοποίησε αμέσως τους συνάδελφούς του. Μάλιστα, παρουσία αστυνομικών το ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδάκι.

Με το που έγινε πάντως το συμβάν, εξαγριωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι της οικογένειας όπως και κάτοικοι του καταυλισμού, έστησαν πρόχειρο οδόφραγμα και απέκλεισαν την κυκλοφορία, στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Κατάρας.

Μέχρι αργά το μεσημέρι βρίσκονταν στο σημείο, στην οδό Αριστοτέλους, περίπου 100 άτομα τα οποία φώναζαν συνθήματα εναντίον της Αστυνομίας.



Λίγο μετά τις τρεις διερχόμενη αμαξοστοιχία δέχτηκε βροχή από πέτρες, δεν σημειώθηκε ωστόσο τραυματισμός αλλά μερικά λεπτά αργότερα διακόπηκε και η διέλευση των τρένων με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται στο σταθμό. Η κατάσταση όμως δεν εκτονώθηκε καθώς οι αστυνομικοί δέχτηκαν πέτρες, καπνογόνα και βεγγαλικά, οπότε και απάντησαν με χρήση χημικών.



Η σιδηροδρομική γραμμή πάντως άνοιξε λίγο πριν τις πέντε ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ωθήθηκαν στη γύρω περιοχή και στον καταυλισμό χωρίς ωστόσο να έχει εκλείψει εντελώς η ένταση.

Ο αστυνομικός έχει συλληφθεί και διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick