twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Ιουλίου 2009

Νέα κόντρα στην οικογένεια Βουγιουκλάκη

Νέος πόλεμος στην οικογένεια Βουγιουκλάκη για την Αλίκη! Δεν είναι μόνο το «Εχω ένα μυστικό» που έφερε στα άκρα τις σχέσεις των αδερφών της Τάκη και Αντώνη με τον γιο της Γιάννη Παπαμιχαήλ (τα αδέρφια της θεώρησαν ιεροσυλία τη μεταφορά της ζωής της στην οθόνη και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμβολή του Γιαννάκη), αλλά και το θέμα της εκταφής της που ανακινείται εκ νέου. Δεκατρία χρόνια μετά το θάνατο της εθνικής σταρ από την επάρατη νόσο, η οικογένεια Βουγιουκλάκη βρίσκεται ξανά σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο Τάκης και ο ΑντώνηςΒουγιουκλάκης ήταν αντίθετοι στο σίριαλ, όμως τώρα εκφράζουν τους φόβους τους ότι θα γίνει η εκταφή της «γατούλας του σινεμά» -με την έγκριση του Γιάννη- και θα μεταφερθούν τα οστά της στο μαυσωλείο καλλιτεχνών. Αυτό, μάλιστα, την ημέρα που θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση! Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, πάλι, μιλώντας στην «Espressο» λέει ότι δεν έχει ιδέα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ομοίως και ο Θανάσης Καφέζας, εποπτεύων της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων, ο οποίος έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι εγείρεται και πάλι το θέμα αυτό, ενώ το δημοτικό συμβούλιο και ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων το έχουν παγώσει.

«Ιεροσυλία», «μεγάλη αχαριστία» θα είναι για τον Τάκη και τον Αντώνη Βουγιουκλάκη η «μετακόμιση» της Αλίκης από τον τάφο της στο Α' Νεκροταφείο, από το δήμο Αθηναίων, στο μαυσωλείο καλλιτεχνών μαζί με άλλους σαράντα δύο καλλιτέχνες. Στις 20 Ιουλίου το «πιο λαμπρό αστέρι» γιόρταζε τα γενέθλιά του και τους συγκέντρωνε όλους γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι. Ετσι ήθελε να τους βλέπει, όλους μαζί. Στις 23 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή. Στις 19 του τρέχοντος μήνα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο της στο Α' Κοιμητήριο της Αθήνας. Αμέσως μετά, όπως έχουν πληροφορηθεί τα αδέρφια της, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου θα προχωρήσει στην εκταφή της και τα οστά της θα τοποθετηθθούν στην ειδική λειψανοθήκη που έχει δημιουργηθεί στο μαυσωλείο καλλιτεχνών. Τέτοια ανακοίνωση, πάντως, δεν υπάρχει από το δήμο.

Το 2007 η διαδικασία είχε ξεκινήσει - είχαν μεταφερθεί τα οστά του μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Θεωρώ τη σκέψη αυτή και μόνο ανίερη, ανήθικη και με παντελή έλλειψη σεβασμού για εκείνη. Δεν είναι δυνατόν ο υπόλοιπος κόσμος να αναγνωρίζει την προσφορά της Αλίκης σε αυτό τον τόπο και μόνο αυτοί να μην τη βλέπουν! Καθημερινά περνάνε από τον τάφο της αδερφής μου πολλοί και της αφήνουν λουλούδια ή συγκινητικά σημειώματα. Οι αρμόδιοι όμως έχουν λάβει την απόφαση να προχωρήσουν στην εκταφή της. Και αναρωτιέμαι: δεν έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν αυτοί που σοφίστηκαν κάτι τέτοιο; Γιατί δεν ξεκινούν από τους πολιτικούς;» υποστηρίζει ο Αντώνης Βουγιουκλάκης. «Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να αναγνωρίζει την προσφορά της και αυτοί να μη βλέπουν τίποτα. Είναι μεγάλη αχαριστία». Και αναρωτιέται: «Μήπως έχουν χαρτιά στα χέρια τους, μήπως έχει υπογράψει ο γιος της, ο Γιάννης, και δεν το γνωρίζουμε; Εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω με το γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου, άφησα μήνυμα να μου τηλεφωνήσει, αλλά δεν μου απάντησε ποτέ. Μήπως αυτό κάτι δείχνει; Εάν προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, θα το μετανιώσουν πικρά».

Το 2007 ο δήμος είχε ανακοινώσει με επιστολή του πως τα οστά σαράντα δύο καλλιτεχνών (μεταξύ αυτών της Τζένης Καρέζη, της Ελλης Λαμπέτη και του Γρηγόρη Μπιθικώτση) θα μεταφέρονταν σε ειδικό μαυσωλείο καλλιτεχνών. Ξεχάστηκε, αλλά τώρα τα αδέρφια της Αλίκης το επαναφέρουν στην επικαιρότητα. «Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο, τον κ. Καφέζα, αλλά μας απαξίωσε πλήρως. Δεν μας απάντησε», λέει ο Τάκης Βουγιουκλάκης. «Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι πρόκειται να γίνει η εκταφή της Αλίκης αμέσως μετά το μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11.30 π.μ. Από το δήμο ενημερώθηκα ότι ο Γιάννης Παπαμιχαήλ υπέγραψε για να προχωρήσουν οι ενέργειες για τη μεταφορά των οστών της μητέρας του».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννη, μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν με ενημέρωσε κανένας. Γι' αυτό και δεν γνωρίζω να σας πω κάτι γι' αυτό»! Οργισμένος και βαθιά στενοχωρημένος ο Τάκης Βουγιουκλάκης εξομολογείται στην «Espresso»: «Εάν συμβεί αυτό που φοβόμαστε, εάν κάνουν την εκταφή της αδερφής μου, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι να τους χαρακτηρίσω ιερόσυλους. Γιατί λοιπόν δεν ξεκινούν από τους δικούς τους, τους πολιτικούς ηγέτες; Μήπως εκείνοι πρόσφεραν περισσότερα; Πρόκειται για ιεροσυλία».

Στην ερώτησή μας εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, τον μοναχογιό της Αλίκης, απάντησε: «Εγώ τον ρώτησα τον Γιάννη και μου είπε “όχι”. Αν μου το κρύβει, τι να σας πω! Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κάποια ινδάλματα, όπως ο Ροδόλφο Βαλεντίνο, ο Ελβις Πρίσλεϊ, η Μέριλιν Μονρόε, η Εντίθ Πιαφ. Οι αρμόδιοι δεν έχουν διανοηθεί να τολμήσουν να αγγίξουν αυτούς τους χώρους προσκυνήματος! Ολοι αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα στον πολιτισμό απ' όσα έχουν προσφέρει αυτοί που διοικούν σήμερα. Αφού λοιπόν δεν υπολογίζουν τίποτα, ας πουλήσουν τα οικοπεδάκια! Γιατί δεν πάνε καλύτερα στη Μονή Βατοπεδίου να πουλήσουν, εκεί που υπάρχουν μεγαλύτερες εκτάσεις και είναι και τουριστικές; Πρέπει να μάθουμε εδώ στην Ελλάδα ότι δεν είναι όλα για την κονόμα. Ελπίζω στην ευαισθησία του κυρίου Νικήτα Κακλαμάνη και θα ελπίζω μέχρι την τελευταία στιγμή».


Καφέζας: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα

Ο Θανάσης Καφέζας, πάντως, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας και εποπτεύων της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων, αναφερόμενος στο θέμα δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Με έκπληξη πληροφορούμαι στην παρούσα στιγμή ότι εγείρεται και πάλι το θέμα αυτό. Απ' όπου κι αν προέρχεται, πάντως, το θεωρούμε κακόβουλο. Δεν είναι επί της παρούσης να συζητάμε για εκταφή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Και αυτή δεν είναι η άποψη μόνο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και του ίδιου του δημάρχου, του κ. Νικήτα Κακλαμάνη».


Η Παπουτσάκη αποχαιρέτησε τον Σταματίκο

Οσο για την Κατερίνα Παπουτσάκη, που ενσάρκωσε την Αλίκη στο σίριαλ «Εχω ένα μυστικό», ιδιαίτερα συγκινημένη εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης. Ηταν εκεί για να αποχαιρετήσει τον Τόλη Σταματίκο, που έφυγε από τη ζωή. Επρόκειτο για στενό φίλο της Βουγιουκλάκη, έναν από τους ανθρώπους που υποστήριξαν θερμά τον Γιάννη Παπαμιχαήλ στην απόφασή του να δώσει τη συγκατάθεσή του για να γυριστεί σε σειρά η ζωή της μητέρας του. Η Κατερίνα Παπουτσάκη έζησε πολύ έντονα το ρόλο της. Προσπάθησε να ταυτιστεί μαζί της. Αγάπησε το καθετί που υπήρχε γύρω της. Ετσι, βρέθηκε ανάμεσα στους συγγενείς και τους στενούς φίλους της Αλίκης που είπαν το τελευταίο αντίο στον Τόλη, έναν άνθρωπο που εκείνη είχε πάντα δίπλα της στο θέατρο. Ο Τόλης Σταματίκος έφυγε σε ηλικία 72 χρόνων από βαρύ εγκεφαλικό που τον οδήγησε σε κώμα. Ηταν συνταξιούχος υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και για πολλά χρόνια βρισκόταν κοντά στη Βουγιουκλάκη. Στάθηκε δίπλα της σαν φίλος και συνεργάτης στη μουσική επένδυση και την ενορχήστρωση των θεατρικών της. Τον αποχαιρέτησαν όλοι οι φίλοι του: η Νόνικα Γαληνέα, που έκλαψε πολύ, οι Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Σπυρόπουλος, Τάκης και Αντώνης Βουγιουκλάκης, Εφη Πίκουλα, Νινέττα Λεμπέση, ο Μιχάλης Γεωργόπουλος και η Αντα Αγοραστού, ο προσωπικός κομμωτής και η αμπιγιέζ της Αλίκης αντίστοιχα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick