twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Ιουνίου 2009

ΛΕΪΚΕΡΣ-ΜΑΤΖΙΚ 101-96 - Διά πυρός και σιδήρου


Την ώρα που ο Κόρτνεϊ Λι… πετούσε προς το καλάθι των Λέικερς, άπαντες παρακολουθούσαν παγωμένοι. Με το ταμπλό να δείχνει 88-88 και το χρόνο να έχει σχεδόν μηδενιστεί, οι Μάτζικ έφτασαν μια ανάσα από το διπλό. Ωστόσο, ο Λι αστόχησε, το παιχνίδι πήγε στην παράταση κι εκεί ο Γκασόλ πετυχαίνοντας τους επτά από τους 13 πόντους της ομάδας του, την οδήγησε στη νίκη με 101-96 και στο 2-0 στη σειρά των τελικών!

Ο Ισπανός άσος τελείωσε τον αγώνα με double-double, 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 29 πόντους, 8 ασίστ, αλλά και 7 λάθη. ΟΌντομ πρόσθεσε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Φίσερ 12.

Στο στρατόπεδο του Ορλάντο επικρατούσε απογοήτευση, μιας και κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει πως ο Λι έχασε αυτή την ευκαιρία, ύστερα από την εκπληκτική πάσα του Τούρκογλου. Και δεν ήταν μόνο αυτό που πήγε άσχημα για τον Λι, αφού με σχεδόν 11 δεύτερα να απομένουν για το φινάλε, αστόχησε σε ένα ακόμα λέι απ με το σκορ ισόπαλο!

Με 9,1 δεύτερα να απομένουν ο Μπράιαντ πήρε την προσπάθεια με σουτ εκτός ισορροπίας, αλλά εκεί βρέθηκε ο Τούρκογλου, ο οποίος σταμάτησε τον σούπερ σταρ των Λέικερς, στα 1,8 δεύτερα. Εκεί ακούστηκε και η κόρνα της γραμματείας, αλλά οι διαιτητές αποφάσισαν ότι υπάρχουν άλλα 0,6 δεύτερα, αφού ο Τούρκος πιάνοντας τη μπάλα ζήτησε τάιμ άουτ.

Η πρώτη απόπειρα να βρεθεί κάποιος ξεμαρκάριστος δεν ήταν επιτυχημένη κι έτσι ο άσος του Ορλάντο κάλεσε νέο τάιμ άουτ. Εκεί αποφάσισε να παίξει άλεϊ ουπ με τον Λι με τα… γνωστά αποτελέσματα. Ο Ρασάντ Λιούις ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 34 πόντους, εκ των οποίων οι 18 στη δεύτερη περίοδο, ενώ είχε ακόμα 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ο Τούρκογλου σημείωσε 22 πόντους και ο Ντουάιτ Χάουαρντ για ένα ακόμα παιχνίδι δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά παρά τους 17 πόντους του και τα 16 ριμπάουντ. Το τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης στο Ορλάντο και θα είναι ο πρώτος τελικός εκεί μετά το 1995.

Οι σκόρερ:
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ: Αρίζα 8 (2), Γκασόλ 24, Μπάινουμ 5, Μπράιαντ 29 (1), Φίσερ 12 (2), Όντομ 19, Φάρμαρ 4
ΟΡΛΑΝΤΟ: Τούρκογλου 22 (3), Λιούις 34 (6), Χάουαρντ 17, Λι 2, Αλστον 4, Πιετρούς 2, Γκόρτατ 4, Ρέντικ 5 (1), Νέλσον 4, Μπατί 2

από το sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick