twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Ιουνίου 2009

Γνωστά ονόματα στο κύκλωμα παιδόφιλων..

Μια γιγαντιαία επιχείρηση συλλήψεων και νυχτερινών εφόδων σε σπίτια παιδόφιλων σε όλη την Ελλάδα, που αγόραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας για να ικανοποιούν τα τερατώδη γούστα τους και το διακινούσαν στους ανώμαλους «κολλητούς» τους στο Διαδίκτυο, βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Με τη συνδρομή είκοσι εισαγγελικών λειτουργών μόνο στην Αττική που επιβλέπουν τις δεκάδες επ’ αυτοφώρω συλλήψεις υπεράνω υποψίας κυρίων με πανάκριβα κουστούμια και γραβάτες και με την παρουσία άλλων τόσων στις κατά τόπους εισαγγελίες της περιφέρειας, μέχρι αργά απόψε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται να έχουν γίνει επιτόπιες έρευνες για σαράντα δύο διαφορετικές εγκληματικές συμπεριφορές.

Η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την ονομασία «spider web» (επιχείρηση-αράχνη), που γίνεται σε όλη την Ελλάδα, έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής κατά τις ίδιες πληροφορίες σε δεκαπέντε συλλήψεις στην Αττική και σε πέντε στην επαρχία. Εχουν εκδοθεί (διαδικασία που συνεχίζεται) δέκα εντάλματα σύλληψης, έχουν σχηματιστείγια τους διαφεύγοντες το Αυτόφωρο ισάριθμες δικογραφίες και έχουν ερευνηθεί εκτός από οικίες, γραφεία επιχειρήσεων, βιομηχανιών και χώροι εργασίας σε δεκαοχτώ επαρχιακές πόλεις, πλην βεβαίως του λεκανοπεδίου.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας πασίγνωστος 35χρονος, γόνος μεγαλο-ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων στη Κέρκυρα, και ένας 68χρονος βιομήχανος παραγωγής τροφίμων. Μεταξύ των συλληφθέντων, συγκαταλέγονται αναγνωρίσιμα και ηχηρά ονόματα-βόμβες, που η φερόμενη ως ανατριχιαστική συμπεριφορά τους θα δημιουργήσει ιδιαίτερους κλυδωνισμούς στον κοινωνικό ιστό - κάτι, βέβαια, που έχει ξαναγίνει. Ομως αυτή τη φορά (όπως προκύπτει από τις υπάρχουσες πληροφορίες) τα ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας είναι πιο μεγάλα. Ενδεικτικά, έγινε γνωστό ότι ο 68χρονος βιομήχανος τροφίμων (την ημέρα σεβάσμιος κύριος με καλοραμμένο κοστούμι και άσπρα μαλλιά και τη νύχτα διάβολος διαστροφής) συνελήφθη να κουβαλάει μια τσάντα με DVD που απεικόνιζαν νήπια να κακοποιούνται σεξουαλικά, ενώ στο σπίτι του, σε κατ’ οίκον έρευνα παρουσία εισαγγελέα, εντοπίστηκε και ενάμιση κιλό χασίς.

Η σοβαρή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους παιδόφιλους άρχισε να γίνεται γνωστή από το Σάββατο το πρωί, όταν στο νησί της Κέρκυρας κυκλοφόρησε η φήμη που αργότερα έγινε είδηση ότι κρατείται στην Ασφάλεια του νησιού ένας από τους πιο πλούσιους Κερκυραίους, επειδή -κατά την κατηγορία- αγόραζε και διακινούσε παιδικό πορνογραφικό υλικό στο Διαδίκτυο. Τον 35χρονο, που είναι ανύπαντρος και γνωστός για τα ακριβά του γούστα και τη μεγάλη ζωή που κάνει στα Επτάνησα, επισκέφτηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο κρατητήριο πλούσιοι φίλοι του, οι οποίοι του πήγαν κουβέρτες και σεντόνια για να μην ταλαιπωρηθεί από τα 24ωρα της κράτησής του προτού παρουσιαστεί στον ανακριτή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, φαίνεται να έχουν κατασχεθεί δεκάδες CD με βιασμούς και κτηνοβασίες σε ανήλικους και σε κομπιούτερ που βρίσκονταν μέσα σε επιχειρήσεις και παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας, είναι ότι πέντε από τους κατηγορουμένους τους οποίους δεν βρήκαν στα σπίτια τους και στις εργασίες τους οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παραδόθηκαν μόνοι τους χτες το βράδυ στην Ασφάλεια Αττικής. H γιγαντιαία επιχείρηση στην Αττική, κατ’ εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκου, έχει ανατεθεί στην εποπτεύουσα εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick