twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

26 Αυγούστου 2010

Τραγωδία από την σύγκρουση δύο μαχητικών F16 στον αερα

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F16 συγκρούστηκαν στις δυόμισι το μεσημέρι στον αέρα, κατά τη διάρκεια άσκησης!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση σημειώθηκε νότια της Κρήτης, στην περιοχή της Ιεράπετρας, πολύ κοντά στο Γαϊδουρονήσι, στην θαλάσσια περιοχή της Χρυσής.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο ένα μαχητικό εντοπίστηκαν σώοι, καθώς χρησιμοποίησαν με επιτυχία το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, με τον έναν να υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε χειρουργική επέμβαση γιατί έχει εσωτερική αιμορραγία, ενώ ο δεύτερος φέρει κατάγματα.

Παραπλέοντα σκάφη αλλά και ένα C-130 ερευνούν την περιοχή για τον χειριστή του δεύτερου F16, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι γύρω στις 14:00 έγινε μια μεγάλη έκρηξη στον αέρα και ξαφνικά έπεσαν κάποια αντικείμενα στη θάλασσα. Οι καπνοί ήταν ιδιαίτερα πυκνοί και αμέσως μετά άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των πιλότων από αέρος και θαλάσσης.

Στην περιοχή εκτελούνταν άσκηση, σύμφωνα με το σενάριο της οποία δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα έκαναν εναέριους ελιγμούς μάχης επιδιώκοντας την υποτιθέμενη αναχαίτιση τεσσάρων εχθρικών αεροσκαφών.


Star


Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick