twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Ιουνίου 2009

«Λογικό συμβιβασμό» για την ονομασία ζητά τώρα ο Σκοπιανός πρόεδρος


Αναφορές Γκιόργκι Ιβάνοφ για το θέμα της ονομασίας.

«Επιθυμούμε την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού στις συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας, ο οποίος δεν θα θίξει την μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν θα πληγώσει την υπερηφάνεια του πληθυσμού μας», δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Οποιοσδήποτε άλλος συμβιβασμός θα αποτελούσε συμβιβασμό πιέσεων και εκβιασμών και δεν θα ήταν προς όφελος μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ιβάνοφ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με την λύση που θα μπορούσε να δρομολογηθεί στο θέμα της ονομασίας.

«Σε περίπτωση που αφαιρεθεί το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, τότε μπορεί να λαός να αισθανθεί αδικημένος και απρόσωπος», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Συμπλήρωσε ότι τα Σκόπια αναμένουν στο προσεχές διάστημα την επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είπε ακόμη ότι και τα δύο μέρη έχουν τα «ατού» τους στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

«Κανείς δεν αποκαλύπτει τα σχέδια και την στρατηγική του, διότι θα υπονόμευε την διαπραγματευτική του θέση», συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick