twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Ιουνίου 2009

Δύο νέα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα

Δύο νέα κρούσματα της γρίπης Α ανιχνεύτηκαν στην χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 14.

Πρόκειται για ένα αγοράκι 8 μηνών και έναν άνδρα 22 ετών, o οποίος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Και τα δύο άτομα ήρθαν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, από την Νέα Υόρκη και τη Λουιζιάνα αντίστοιχα.

Και οι δύο ασθενείς βρίσκονται κάτω από ιατρικό έλεγχο και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ενημέρωση πρωθυπουργού από τον υπουργό Υγείας για τη νέα γρίπη

"Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας", δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την εξέλιξη που έχει πάρει η νέα γρίπη καθώς και για τα μέτρα θωράκισης της χώρα μας το τελευταίο διάστημα, που τη διασφαλίζουν από την κλιμακούμενη ανάπτυξη της νόσου.


Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, στη χώρα μας είχαμε δεκατέσσερα κρούσματα, εκ των οποίων, τα οκτώ έχουν αποθεραπευθεί τελείως και το ένα ακολουθεί αποθεραπεία στο σπίτι. Ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή η αύξηση των κρουσμάτων είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, σημειώνοντας ότι είναι θετικό πως όλα τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για τον μήνα Σεπτέμβριο οπότε και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε ετοιμότητα, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις υπηρεσίες και έχουν ετοιμαστεί μεγάλα νοσοκομεία δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick