twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Φεβρουαρίου 2010

Το δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού για την Οικονομία

"Ζούμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο. Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά" είπε ο πρωθυπουργός.

"Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού. Η χώρα μας αντιμετωπίζεται ως ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης. Είναι εθνικό χρέρς να ακυρώσουμε στην πράξη τις προσοπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα μας στο γκρεμό. Είναι απόλυτη αναγκαιότητα να μειώσουμε το έλλειμμα. Έχω δώσει ρητή εντολή να επιταχύνουμε αυτή την προσπάθεια. Την άλλη εβδομάδα παρουσιάζουμε τις ρυθμίσεις του νέρου φορολογικού νομοσχεδίου. Τέλος στα παραθυράκια της φοροαπαλλαγής" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και εξήγγειλε:

- αύξηση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων που δεν επανεπενδύονται, δηλαδή με την φορολόγηση των μερισμάτων των μετόχων.
-αύξηση στη φορολογία των offshore εταιρειών καιτης φορολογίας της ακίνητης περιουσίας
-αύξηση του φόρου στα καύσιμα, όπως πρώτα είχε αποκαλύψει το NewsIt.
-γενικό "πάγωμα" μισθών στο Δημόσιο
-αύξηση των ορίων ηλικάις συνταξιοδότησης

Τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης της οικονομίας.

Newsit(.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick