twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

6 Ιουνίου 2009

Η πρώτη ταινία του Sakis στο Hollywood


Στην πρώτη -«ατόφια» χολιγουντιανή του- ταινία ο Σάκης μεταμορφώνεται από τρυφερός μπαμπάς σε... ψυχοπαθή δολοφόνο.
Κόκκινο χαλί. Κάννες, 22 Μαΐου. Ο Σάκης δεν ήταν παρών στην πρεμιέρα, λίγο πριν χαμηλώσουν τα φώτα και προβληθούν δεκαπέντε λεπτά από την πρώτη του χολιγουντιανή παραγωγή με τίτ­λο «Duress» (σε ελεύθερη απόδοση «Απειλή Βίας»). Ο άνθρωπος που εδώ και μερικούς μήνες προτάσσει την εικόνα του daddy cool κάνει τους πάντες με ένα και μόνο βλέμμα του να ανασηκω­θούν από το κάθισμά τους. Τα δεκαπέντε λεπτά είναι αρκετά. Για­τί αυτά ακριβώς τα δεκαπέντε λεπτά είναι που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην απαιτητική αγορά της Κρουαζέτ.



Το «Duress» είναι ένα αστυνομικό-ψυχολογικό θρί­λερ αμερικανικήςπαραγωγής σε σκηνοθεσία του Τζόρνταν Μπάρκερ. Βασικός ήρωας είναι ο Ρίτσαρντ, ο οποίος πενθεί για την πρόσφατη αυτοκτονία της γυναίκας του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποκαταστήσει την «πληγωμένη» σχέση με την κόρη του. Πολύ γρήγορα, ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας θα διασταυρώσει την γκρίζα οικο­γενειακή ζωή του με τη μαύρη, άγρια πλευ­ρά της ζωής που «πρεσβεύει» ο Abner Solvie, ένας αιμοδιψής, μανιακός δολοφόνος. Όταν ο Ρίτσαρντ γίνεται τυχαία μάρτυρας σε μια από τις ρουτινιάρικες ανθρωποκτονίες του Abner, στην προσπάθειά του να προστατέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα και να παραμείνει και ο ίδιος ζω­ντανός, αναγκάζεται να γίνει συνεργός και προ­στατευόμενoς του Solvie, με τη συμφωνία να αποτε­λειώνει εκβιαστικά τους φόνους του. Και τo αιώνιο ψυχολογικό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι έχει μόλις ξεκινήσει.



Βασική προϋπόθεση για να απολαύσει την ταινία ο ανυποψίαστος υποψήφιος θεατής είναι να αφήσει πίσω του το καλό και χαμογελαστό «παιδί» που ακούει στο όνομα Σάκης και να καλωσορίσει το νέο, τολμηρό και σκοτεινό κινηματογραφικό alter ego του Έλληνα σταρ. Γιατί ακόμη κι αν το βάφτισμα του Σάκη στον κινηματογράφο μάς γυρίζει πίσω στο 1996, όταν χάρισε τη φωνή του για το ρόλο του Κουασιμόδου στην «Πα­ναγία των Παρισίων» της Disney και μια δεκαετία αργότερα συμμετείχε στην πιο ακριβή ελληνική παραγωγή, το «Alter Ego», αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ρουβάς τολμά να δοκιμάσει κάτι τόσο ερμηνευτικά άγνωστο για εκείνον, «τσαλακώνοντας» ανεπανόρθω­τα (;) την εικόνα του καλού και του ωραίου. Όπως ο ίδιος δήλωσε λακωνικά: «Ο Abner ήταν μια αληθινή πρόκληση. Ρόλος απαιτητικός, τελείως κόντρα σε όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα. Ποιος άλλωστε θέλει να είναι πάντοτε φωτεινός, προσιτός και clean-cut;».



Για την ιστορία, ο Σάκης επιλέχθηκε από την πρώτη κιόλας audition αφήνοντας πίσω του πενήντα -γεμάτους απογοήτευση- υποψήφιους, ενώ η συνεργασία του με σκηνοθέτη και cast χαρακτηρίστηκε «άψογη και άκρως επαγγελματική». Συμπρωταγωνιστής του στον τρόμο είναι ο Μάρτιν Ντόνοβαν, τον οποίο οι σινεφίλ θαύμασαν στο πλευρό της Νικόλ Κίντμαν στην ταινία «Το Πορτρέτο Μιας Κυ­ρίας» αλλά και στο βραβευμένο τηλεοπτι­κό σίριαλ «Weeds», όπου υποδυόταν έναν αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών. Παρόλο που το «Duress» παίζεται ήδη με επιτυχία σε Ρωσία και Πολωνία, εμείς (όπως η υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και η Αμερική) θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τους φθινοπωρινούς μήνες, για να ανακαλύψουμε αν αυτός ο πολυτάλαντος άνθρωπος καταφέρει να υψώσει με επιτυχία την ελληνική σημαία ακόμη και στους λόφους του Χόλιγουντ.



Extra tips
-Τη σφραγίδα του στην παραγωγή του φιλμ βάζει ο Δομινικανός Χούλιο Κάρο, πολύ γνωστός διεθνώς, κυρίως λόγω των συνεργασιών του με την Τζένιφερ Λόπεζ. Εκείνος βρίσκεται πίσω από την πολυδάπανη ταινία «El Cantante», στην οποία πρωταγωνίστησε η Λατίνα ντίβα μαζί με τον Μαρκ Άντονι αλλά και το παλαιότερο και καλλιτεχνικά εντυπωσιακό «Κελί».

-Η ταινία θεωρείται ανεξάρτητη παραγωγή, γι' αυτό και δεν ξεπέρασε σε προϋπολο­γισμό το 1 εκατομμύριο δολάρια.

-Τα γυρίσματα έγιναν το προηγούμενο φθινόπωρο στην Πόλη των Αγγέλων και διήρκεσαν σαράντα ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick