twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Ιουνίου 2009

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ριτσώνα

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Σάββατο στη Ριτσώνα της Εύβοιας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής η φωτιά έχει κάψει δύο χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και χίλια με αγροτικές καλλιέργειες.

Εκτιμάται ότι περίπου δυόμισι χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ενώ διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνε τόσο στο πευκοδάσος, όσο και σε αγροτική έκταση.

Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στην περιοχή βρίσκονται 23 οχήματα της Πυροσβεστικής με 65 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Οι αρχές, ωστόσο, βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση ενίσχυσης των ανέμων, που το Σάββατο σε συνδυασμό μετο δύσβατο της περιοχής δυσκόλεψαν σημαντικό το έργο της πυρόσβεσης.

To μέγεθος της καταστροφής όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί είναι τεράστιο



Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη θέση Τσίφτα Τροιζήνας και κατέκαψε περίπου εκατό στρέμματα δάσους.

Υπό έλεγχο βρίσκονται και οι πυρκαγιές στη Θέρμη και τη Λητή Θεσσαλονίκης που ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου και σβήστηκαν μετά την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στα Λουτρά Θέρμης κάηκαν περίπου 95 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης (πουρνάρια, αθέριστα σιτηρά και ξερά χόρτα). Στην περιοχή, ωστόσο, παραμένει όχημα της πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους.

Στη Λητή κάηκε τμήμα των εγκαταστάσεων και των υλικών εργοστασίου ξυλείας.

Για τα αίτια πρόκλησης των δύο πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση.

Madata.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick