twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Ιουνίου 2009

Η πιο ευτυχισμένη μέρα στον κόσμο είναι σήμερα

Μετά από χρόνια «επιστημονικής» έρευνας και αμέτρητες σελίδες με... μαθηματικούς υπολογισμούς, ο 44χρονος Βρετανός ψυχολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Κάρντιφ της Ουαλίας, Cliff Arnall, κατάφερε να βρει την εξίσωση της πιο… ευτυχισμένης μέρας του έτους.

Ο Arnall «ανακάλυψε» ότι τα καλά συναισθήματα εντείνονται, όταν το άτομο περιβάλλεται από φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που εκτιμούν τη φύση και την έκθεση στον ήλιο και ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο και οι διακοπές.

Κατάφερε μάλιστα να αποτυπώσει το παραπάνω συμπέρασμα στην εξίσωση:

Η πιο ευτυχισμένη μέρα = O + (N x S) + Cpm /T + He, όπου το «Ο» (Outdoors) αντιπροσωπεύει τον βαθμό που το άτομο βρίσκεται εκτός οικίας, «Ν» (Nature) είναι η έκθεσή του στη φύση, «S» (Social Interaction) είναι ο βαθμός κοινωνικής αλληλεπίδρασης, «Cpm» (Memories of childhood summers) είναι οι ευχάριστες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στην παιδική ηλικία, «Τ» (Temprature) είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος και «He» (Holidays excitement) είναι ο βαθμός ενθουσιασμού για τις διακοπές!

Σύμφωνα με αυτήν την εξίσωση, η πιο χαρούμενη μέρα για τους Βρετανούς για το 2009 είναι η 19η Ιουνίου.

Σήμερα λοιπόν -λέει ο Arnall- η πεσμένη διάθεση των Βρετανών από την οικονομική κρίση θα αναπτερωθεί με το ηλιόλουστο ξεκίνημα του καλοκαιριού, την αύξηση της διάρκειας της ηλιοφάνειας (βραδιάζει στις 22:00 στη Μ. Βρετανία), το γεγονός ότι πλησιάζει η ημέρα πληρωμής των μισθών την επόμενη Παρασκευή και από την υψηλή προσμονή της νίκης του Βρετανού τενίστα Andy Murray στο Wimbledon!

Οπότε δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς… η 19η Ιουνίου είναι η πιο χαρούμενη μέρα για τους Βρετανούς!...

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick