twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Ιουνίου 2009

Ξεκινά η δίκη της δασκάλας που έκανε δωρεάν μαθήματα

Στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ξεκινά αύριο η δίκη της Στέλλας Πρωτονοταρίου, της πρώην διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου, που διώκεται ποινικά επειδή… τόλμησε να παραχωρήσει σχολικές αίθουσες για να κάνουν μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας αλλόγλωσσοι μαθητές.

Μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο νυν διευθυντής του σχολείου, ενώ για την ίδια υπόθεση διώκεται και η δασκάλα που διενήργησε την διδασκαλεία.

Τα… παράνομα μαθήματα έλαβαν χώρα το διάστημα 2005-2007, εκτός διδακτικού ωραρίου. Ως διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Αθηνών, όπου το 75% των μαθητών είναι αλλόγλωσσοι, η Στέλλα Πρωτονοταρίου οργάνωσε μαθήματα Ελληνικών για τους γονείς των μαθητών της, ενώ φρόντισε τα παιδιά να διδάσκονται και τη μητρική τους γλώσσα. Την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων είχε συναποφασίσει με τον σύλλογο διδασκόντων.Η νέα διοίκηση επέβαλε τη διακοπή όλων των παιδαγωγικών παρεμβάσεων, ενώ η διευθύντρια «ανταμείφθηκε» με την απομάκρυνσή της από την διεύθυνση και την ποινική της δίωξη.

Στο πλευρό της Στέλλας Πρωτονοταρίου βρίσκονται συνάδελφοί της, η ΑΔΕΔΥ και κόμματα.

από το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick