twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Ιουνίου 2009

Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ από την ήττα


Ηττα-σοκ χαρακτηρίζεται για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς όχι μόνο δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί, αλλά μόλις και μετά βίας πλησίασαν τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του 2007.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναγνώρισε ότι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στους στόχους που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι από σήμερα θα ξεκινήσει μια ανοιχτή, δημοκρατική και συλλογική συζήτηση για να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή «είχαμε πει ότι είμαστε υπό δοκιμασία». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις πιέσεις που δέχθηκε «δεν στρογγύλεψε τον λόγο του για να τους χωρέσει όλους», ενώ τα εντυπωσιακά ποσοστά αποχής τα χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη. Τέλος, επανέλαβε τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του αριστερού πόλου απέναντι στον δικομματισμό.

Το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καθορίσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της βασικής συνιστώσας του, τον Συνασπισμό, καθώς θα προκύψουν δύο ανοιχτά μέτωπα. Το πρώτο κεφάλαιο αφορά τη στάση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ, καθώς από χθες με δηλώσεις τους επιφανή στελέχη του ρεύματος έθεσαν, εμμέσως, ζητήματα επανεξέτασης της «γραμμής» του κόμματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «όλοι οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν», μίλησε εμμέσως για «λαθεμένες επιλογές» και πρόσθεσε ότι από αύριο θα πρέπει να συζητηθούν νηφάλια όλα τα ζητήματα που δεν επέτρεψαν να υπάρξει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους που βλέπουν θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε από την πλευρά του ότι το εκλογικό αποτέλεσμα απέχει από τους συλλογικούς στόχους της ηγεσίας, καθώς και ότι η ηγεσία του ΣΥΝ θα πρέπει από αύριο να συνθέσει όλα τα ρεύματα στο εσωτερικό του κόμματος και να προχωρήσει σε αλλαγές...

Το δεύτερο κεφάλαιο που θα πρέπει να επιλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο ΣΥΝ είναι η δυαδική εξουσία Αλέκου Αλαβάνου και Αλέξη Τσίπρα, τα προβλήματα που προέκυψαν και κυρίως η απουσία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την προεκλογική εκστρατεία.

Ολα δείχνουν ότι η Κουμουνδούρου θα επανέλθει από αύριο σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας -κάποιοι ομιλούν για σύγκρουση μεταξύ των ανανεωτικών και της πλειοψηφίας του κόμματος- και για αμφισβήτηση εμμέσως της ηγεσίας του ΣΥΝ και των επιλογών της.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής τόνισε ότι για τα αποτελέσματα «έχουμε όλοι ευθύνη», ενώ χαρακτήρισε δύσκολη τη χθεσινή αναμέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες συσπείρωσης των αριστερών δυνάμεων», τόνισε χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

από το ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick