twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Ιουνίου 2009

Kαλείται να πληρώσει 80.000 δολάρια για κάθε τραγούδι που κατέβασε παράνομα!

Μια απόφαση - σταθμό για το θέμα του παράνομου «κατεβάσματος» μουσικών κομματιών από το διαδίκτυο πήρε ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ, το οποίο έκρινε ένοχη την 32χρονη Jammie Thomas-Rasset και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 80.000 δολαρίων για κάθε ένα από τα 24 συνολικά τραγούδια που είχε κατεβάσει.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση με αντικείμενο το παράνομο κατέβασμα τραγουδιών από το διαδίκτυο που εκδικάστηκε στις ΗΠΑ, όπου το δικαστικό σύστημα προβλέπει τη χρήση του δεδικασμένου για μελλοντικές παρόμοιες υποθέσεις.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της 32χρονης είπε ότι η πελάτισσά του «σοκαρίστηκε» από την απόφαση των δικαστών, αφού η τιμή για το «κατέβασμα» του κάθε τραγουδιού από την ιστοσελίδα που χρησιμοποίησε ήταν μόλις 0,99 δολάρια.

Η 32χρονη αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

Η τελευταία εξέλιξη ήρθε μετά την απόφαση του πρώτου δικαστηρίου που έγινε το 2007 για επανάληψη της δίκης, εξαιτίας ενός λάθους στις εντολές που έλαβαν τότε οι ένορκοι.

Τα τραγούδια που «κατέβασε» η Jammie Thomas-Rasset ήταν των No Doubt, Linkin Park, Gloria Estefan και Sheryl Crow.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick