twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Ιουνίου 2009

Δραματική πτώση των πωλήσεων της Porsche

Καθώς η ζήτηση για αυτοκίνητα συνεχίζει να βρίσκεται στον κατήφορο ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας ύφεσης, οι παγκόσμιες πωλήσεις της γερμανικής Porsche υποχώρησαν κατά 28% στο 9μηνο έως τα τέλη Απριλίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν σε αυτό το διάστημα περιορίστηκε στις 53.653, ενώ από οικονομική άποψης, η πτώση των πωλήσεων ανήλθε στο 15%, στα 4,6 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της Volkswagen, στην οποία η Porsche είχε αυξήσει τον Ιανουάριο το μερίδιό της στο 51%. Η Porsche σχεδίαζε την απόκτηση μεριδίου έως 75% για να αποκτήσει και έλεγχο της VW, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών διακόπηκαν τον Μάιο, καθώς η Porsche δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Βέβαια, Porsche έχει προθεσμία έως σήμερα για να αποφασίσει εάν θέλει να αποκτήσει επιπλέον μερίδιο 20% στην VW.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι συνομιλίες της γερμανικής εταιρείας με κρατικό επενδυτικό οργανισμό του Κατάρ, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί την απόκτηση μεριδίου 25% στην Porsche.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick