twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Ιουλίου 2009

Νέο βίντεο από την πρώτη προσελήνωση


Νέο βιντεοσκοπημένο υλικό από την πρώτη προσσελήνωση βλέπει το φως της δημοσιότητας 40 χρόνια μετά. Το Apollo 11 ήταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι, με «επιβάτη» τον Neil Armstrong, τον πρώτο αστροναύτη που πάτησε το πόδι του σε άλλονπλανήτη.

Ένα άλλο μέλος της ομάδας, ο Michael Collins, δεν είχε την ευκαιρία να τον ακολουθήσει, καθώς έπρεπε να μείνει στο διαστημόπλοιο. Το Apollo 11 εκτοξεύθηκε από τη βάση Cape Kennedy πριν τέσσερις δεκαετίες και ταξίδεψε τέσσερις μέρες προτού φθάσει στον τελικό προορισμό του.

Εκπρόσωπος της NASA είπε ότι το «χαμένο» υλικό απεικονίζει 15 στιγμές ''κλειδιά'' της διαστημικής αποστολής και είναι ψηφιακά επεξεργασμένο για να έχει καλύτερη απόδοση εικόνας και ήχου.

Η δημοσίευση του εν λόγω υλικού συμπίπτει με την επέτειο της πρώτης προσσελήνωσης στις 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο 78χρονος σήμερα Armstrong δε θα παραστεί στους εορτασμούς.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν την πιστότητα αυτού του video, αλλά και της αποστολής στο φεγγάρι γενικότερα.
Zougla



Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick