twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

23 Ιουλίου 2009

Κάμερα σε χάπι ανιχνεύει όγκους!


Μικροσκοπική κάμερα ενσωματωμένη σε ένα χάπι που ονομάζεται PillCam Colon μπορεί να ανιχνεύσει κακοήθεις όγκους στο έντερο και στον πρωκτό.



Στην έρευνα συμμετείχαν 320 ενήλικες εθελοντές που είτε είχαν ιστορικό με προβλήματα στο έντερο, είτε είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στο έντερο. Στους εθελοντές χορηγήθηκε το χάπι PillCam Colon, ενώ αργότερα υπεβλήθησαν και σε κολονοσκόπηση ώστε να προχωρήσουν σε σύγκριση των αποτελεσμάτων.



Σύμφωνα με τα ιατρικά συμπεράσματα, το χάπι με την ενσωματωμένη κάμερα μπορεί με επιτυχία να εντοπίσει τους όγκους, όμως η κολονοσκόπηση παραμένει η μέθοδος με τα ασφαλέστερα αποτελέσματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το PillCam Colon κατάφερε να ανιχνεύσει μόνο 14 από τους 19 κακοήθεις όγκους που ανιχνεύτηκαν με την κολονοσκόπηση.



Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick