twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Ιουλίου 2009

Τα μεγάλα ερωτηματικά για το θάνατο του Κώστα Καραδήμα


Τεράστια ερωτήματα ζητούν επιτακτικά απάντηση για να ρίξουν φως στη σκοτεινή «διαδρομή» θανάτου που ακολούθησε «μαύρα μεσάνυχτα» της Κυριακής 15 Μαρτίου 2009 ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καραδήμας. Η σκηνή του θανάτου εντοπίζεται στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας της οδού Αντιναυάρχου Λάσκου 1 στον Πειραιά και καταλήγει στο «ματωμένο» πλατύσκαλό της, δυο δρασκελιές από την πόρτα του Τζάνειου νοσοκομείου.

Στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας φέρεται να πραγματοποιήθηκε το μοιραίο ραντεβού του Κωνσταντίνου Καραδήμα με τον αξιωματικό του Εμπορικού Ναυτικού Φώτη Δαλμήρα, που κατέληξε σε μια ανείπωτη τραγωδία με τον καλλιτέχνη να κείτεται λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα νεκρός και «μπουκωμένος» με ένα κομμάτι χαρτί στο στόμα.

Τέσσερις μήνες μετά τη μοιραία νύχτα από το φάκελο της δικογραφίας που βρίσκεται στα χέρια της γ’ ανακρίτριας Πειραιά εξακολουθούν να λείπουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αν μη τι άλλο θα καλύψουν πολλά από τα κενά που υπάρχουν στη μυστηριώδη υπόθεση, όπως:

- Τελικά ο πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης είχε ή δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών (κοκαΐνης και popper), όπως ισχυρίσθηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού;

- Πού οφείλονται τα χτυπήματα που -σύμφωνα με τους συγγενείς του ηθοποιού- είχε ο νεκρός στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα, στο μάγουλο και το φρύδι και τι ακριβώς προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα και τη γαστρορραγία που έδειξε η μακροσκοπική εξέταση της ιατροδικαστή;

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες της «Espresso», τα συγκεκριμένα στοιχεία που θα διευκολύνουν κατά πολύ το έργο της δικαστικής λειτουργού, άγνωστο για ποιο λόγο, εξακολουθούν να βρίσκονται στα... συρτάρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας καθώς, όπως διαβεβαιώνουν «παράγοντες» της προδικασίας, μέχρι πρότινος δεν είχαν συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί έχει σημειωθεί αυτή η «καθυστέρηση», όπως τη χαρακτηρίζουν οι διάδικες πλευρές; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Πιθανόν να οφείλεται στον υπερβολικό φόρτο εργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών. Μπορεί όμως να συμβαίνει κάτι άλλο, πιο σοβαρό.

«Στην Αμερική αυτά τα αποτελέσματα θα είχαν βγει σε πέντε ώρες. Εδώ ακόμα το πολεμάμε» είναι μερικά από τα σχόλια που κάνουν οι θιασώτες της άποψης ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων έπρεπε να ήταν στη διάθεση των αρχών πολύ πριν από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε προφυλακίσθηκε ο Δαλμήρας. Αλλοι πάλι επισημαίνουν ότι μπορεί και να περάσουν πέντε μήνες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα. Παράλληλα, έντονα προβάλλεται και το ενδεχόμενο οι τοξικολογικές εξετάσεις να μη δείξουν κανένα αποτέλεσμα καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- χάθηκε πολύτιμός χρόνος και διενεργήθηκαν τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες μετά το θάνατο του ηθοποιού.

Αυτό που πρέπει όμως να σημειωθεί και έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, είναι ότι τόσο οι συγγενείς του αδικοχαμένου ηθοποιού όσο και η πλευρά της πολιτικής αγωγής δεν κρύβουν τον... εκνευρισμό τους για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση.


«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ»
«Οποιοι κι αν είναι οι συνεργοί, θα τους βρω» λέει η αδερφή του

«Πρόκειται για απαράδεκτα πράγματα. Ενώ στην αρχή όλοι μας διαβεβαίωναν ότι μέσα σε 40 ημέρες θα είχαμε τα αποτελέσματα στα χέρια μας, έχουν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες και ακόμα δεν έχουμε μάθει το παραμικρό σχετικά με τα ακριβή αίτια θανάτου του ανθρώπου μας» λέει οργισμένα στην «Εspresso» η Βιβή, αδερφή του αδικοχαμένου ηθοποιού και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Δεν ξέρω ακριβώς τι. Αρκεί να σας πω ότι, όπως μας έχει πληροφορήσει η αστυνομία, έχει αποστείλει πέντε υπομνήματα ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί με τις εξετάσεις, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μήνα μετά την προφυλάκιση του 35χρονου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού η οικογένεια του Καραδήμα καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κατηγορουμένου.

Κατά τους τραγικούς συγγενείς ο Δαλμήρας δεν ήταν μόνος του. «Είμαι σίγουρη ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται άλλα, μεγάλα κεφάλια. Ο κατηγορούμενος είχε συνεργούς. Δεν θα μπορούσε να μεταφέρει μόνος του τον Κωνσταντίνο από το διαμέρισμά του μέχρι το πλατύσκαλο της πολυκατοικίας. Δεν θα μπορούσε να τον βγάλει από την είσοδο χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, αν δεν είχε τουλάχιστον έναν τσιλιαδόρο. Επίσης αν δεν ήταν σίγουρος ότι κάποιος τον καλύπτει και ότι δεν θα τον πιάσουν ποτέ, δεν θα άφηνε υπολείμματα ναρκωτικών στο σπίτι του. Αλλά για ένα πράγμα να είναι σίγουροι όλοι. Οτι όποιοι κι αν είναι οι συνεργοί, θα τους βρω» υποστηρίζει η αδερφή του νεκρού ηθοποιού.

Από την άλλη πλευρά, όπως είναι φυσικό, και ο προφυλακισμένος Δαλμήρας έχει κάθε λόγο να περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Κατ’ αρχάς από αυτά θα κριθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του. Στην απολογία του ήταν σαφής. «Κάναμε χρήση popper και κοκαΐνης, συνευρεθήκαμε ερωτικά και κάπου εκεί ο ηθοποιός έσβησε. Επί μισή ώρα πάλευα να τον επαναφέρω, αλλά μάταια. Οταν τον κατέβασα ήμουν σίγουρος πως ήταν νεκρός» είχε πει μεταξύ άλλων. Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν τους πληρεξούσιους δικηγόρους του να περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να προχωρήσουν σε αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Δικαίωμα αναφαίρετο για τον κατηγορούμενο.


Καρακούκης: «Είναι συνηθισμένο να καθυστερούν τα αποτελέσματα»

«Συνηθισμένο» χαρακτηρίζει το χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών που έχει περάσει χωρίς να βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων του Κωνσταντίνου Καραδήμα ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Νίκος Καρακούκης. Οπως εξήγησε στην «Espresso», ο χρόνος αναμονής έως ότου ολοκληρωθεί η κάθε εξέταση είναι μεγάλος, καθώς υπάρχει μόνο ένα εργαστήριο ανάλυσης (αυτό που βρίσκεται στην Αθήνα). «Εξ όσων γνωρίζω, αυτόν τον καιρό θα βγουν τα αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Καρακούκης, χωρίς βέβαια η απάντησή του να ξεδιαλύνει το μυστήριο.

Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick