twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Ιουλίου 2009

Έγραψε ιστορία ο Μαρκ Ουέμπερ


Την πρώτη νίκη στην καριέρα του, μετά από 132 αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, πανηγύρισε την Κυριακή, στο Gran Prix της Γερμανίας, ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πιλότος, αν και αντιμετώπισε προβλήματακατά τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Πίσω του τερμάτισε ο ομόσταβλός του, Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Φελίπε Μάσα με Ferrari.

Ο Μαρκ Γουέμπερ αν και βρέθηκε στην pole position στο gran prix της Γερμανίας, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη θέση του στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με Brawn Gp, όντας ελαφρύτερος στην εκκίνηση μπόρεσε να πάρει την πρώτη θέση από τον Αυστραλό πιλότο.

Εκπληκτική εκκίνηση και από τον Λιούις Χάμιλτον, όμως στη συνέχεια όταν έφτασε δίπλα στον Μπαρικέλο τελικά έχασε τα φρένα και έμεινε πίσω. Πολλοί πίστευαν ότι σε αυτόν τον αγώνα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής θα επέστρεφε ξανά στις επιτυχίες, αλλά η τύχη δεν ήταν μαζί του. Ο Βρετανός πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits επειδή είχε κλαταρισμένο ελαστικό και βρέθηκε στην τελευταία θέση…

Από εκεί πέρα, επιστρέφοντας στους οδηγούς που διεκδικούσαν τη νίκη, ο Ρουμπενς Μπαρικέλο συνέχιζε να έχει την πρωτοπορία, ενώ στην αντίπερα όχθη, η μέρα δεν κυλούσε καλά για του Γουέμπερ, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης για την κίνηση που έκανε στην εκκίνηση, προσπαθώντας να κρατήσει πίσω τον Βραζιλιάνο…

Τελικά, απ’ότι φάνηκε στη η τύχη ήταν με τον Αυστραλό. Όταν άρχισε ο… «χορός» των πιτ στοπ, η καταστροφική στρατηγική της Brawn GP αλλά και το προβλήματα που αντιμετώπισε η Βρετανική ομάδα, έδωσε την ευκαιρία στον Γουέμπερ να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση.

Ο Μαρκ Γουέμπερ, στον 132 αγώνα της καριέρας του κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα γι’ αυτόν. Τι και αν έχασε την πρώτη θέση στην εκκίνηση και στη συνέχεια τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης, ο Αυστραλός παρέμεινε ψύχραιμος και τερμάτισε πρώτος. Η Red Bull έχει δείξει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες φέτος στην F1. Αυτό το απέδειξε σήμερα ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ολοκλήρωσε το 1-2, για την Red Bull.

Βάθρο και για την Ferrari μετά από αρκετό καιρό, με τον Φελίπε Μάσα να τερματίζει στην τρίτη θέση μετά από μία καλή εμφάνιση. Τέταρτος βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Williams, ενώ Οι Τζένσον Μπάτον και Ρούμπενς Μπαρικέλο τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Παραλίγο οι πιλότοι της Brawn GP να χάσουν αυτές τις θέσεις, αφού ο «δαιμονισμένος» στους τελευταίους γύρους, Φερνάντο Αλόνσο, βρέθηκε μια ανάσα από τους Μπάτος και Μπαρικέλο, όμως δεν κατάφερε να τους περάσει, μένοντας στην έβδομη θέση. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε 12ος.

*Ο Κίμι Ράικονεν δεν κατάφερε να τερματίσει αφού αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα.

*Ο Λιούις Χάμιλτον, μετά το ατύχημα που είχε στον πρώτο γύρο βρέθηκε στην τελευταία θέση και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα.

*Άτυχος της ημέρας ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος βρισκόταν στην βαθμολογούμενη οκτάδα, όμως μετά τον ανεφοδιασμό του είχε επαφή με τον Ράικονεν

Η κατάταξη

1. Mark Webber Red Bull Νικητής
2. Sebastian Vettel Red Bull +9.2
3. Felipe Massa Ferrari +15.9
4. Nico Rosberg Williams +21.0
5. Jenson Button Brawn GP +23.6
6. Rubens Barrichello Brawn GP +24.4
7. Fernando Alonso Renault +24.8
8. Heikki Kovalainen McLaren +58.6
9. Timo Glock Toyota +61.4
10. Nick Heidfeld BMW Sauber +61.9
11. Giancarlo Fisichella Force India +62.3
12. Kazuki Nakajima Williams +62.8
13. Nelson Piquet Jr. Renault +68.3
14. Robert Kubica BMW Sauber +69.5
15. Adrian Sutil Force India +71.9
16. Sebastien Buemi Toro Rosso +90.2
17. Jarno Trulli Toyota +90.9
18. Lewis Hamilton McLaren +1 γύρος
19. Kimi Raikkonen Ferrari
20. Sebastien Bourdais Toro Rosso

Η βαθμολογία στους οδηγούς

1 Jenson Button British Brawn-Mercedes 68
2 Sebastian Vettel German RBR-Renault 47
3 Mark Webber Australian RBR-Renault 45.5
4 Rubens Barrichello Brazilian Brawn-Mercedes 44
5 Felipe Massa Brazilian Ferrari 22
6 Jarno Trulli Italian Toyota 21.5
7 Nico Rosberg German Williams-Toyota 20.5
8 Timo Glock German Toyota 13
9 Fernando Alonso Spanish Renault 13
10 Kimi Raikkonen Finnish Ferrari 10
11 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 9
12 Nick Heidfeld German BMW Sauber 6
13 Heikki Kovalainen Finnish McLaren-Mercedes 5
14 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 3
15 Robert Kubica Polish BMW Sauber 2
16 Sebastien Bourdais French STR-Ferrari 2
17 Giancarlo Fisichella Italian Force India-Mercedes 0
18 Adrian Sutil German Force India-Mercedes 0
19 Nelsinho Piquet Brazilian Renault 0
20 Kazuki Nakajima Japanese Williams-Toyota 0

Η βαθμολογία στους κατασκευαστές

Brawn-Mercedes 112
RBR-Renault 92.5
Toyota 34.5
Ferrari 32
Williams-Toyota 20.5
McLaren-Mercedes 14
Renault 13
BMW Sauber 8
STR-Ferrari 5

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος
sport-fm
s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick