twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Ιουλίου 2009

Σήμερα η κλήρωση για Champions League - Europa League


Στη Νιόν της Ελβετίας θα χτυπήσει, το μεσημέρι, η καρδιά του ποδοσφαίρου και οι «αιώνιοι» αναμένουν, με αγωνία, να μάθουν τους αντιπάλους τους στην έναρξη της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.

Στις 13:00 το μεσημέρι, τα ονόματα των ομάδων που θα λάβουν μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League θα μπουν στην κληρωτίδα και λίγες στιγμές αργότερα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζουν τους πρώτους σταθμούς του φετινού τους ταξιδιού.

Μπορεί τα ονόματα των πιθανών αντιπάλων να μην προκαλούν δέος, ωστόσο, επειδή εντός του αγωνιστικού χώρου… μπάλα δεν παίζουν τα ονόματα, και με νωπή την ανάμνηση των περσινών παθημάτων, κυρίως των «ερυθρολεύκων», αλλά και άλλων εκπροσώπων μας στην Ευρώπη, η κλήρωση αναμένεται με ενδιαφέρον.

Φυσικά, ενδιαφέρον προκαλούν και τα 11,5 έως 17 εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν στα ταμεία των ελληνικών ΠΑΕ, σε περίπτωση που καταφέρουν να ξεπεράσουν το σκόπελο των προκριματικών αγώνων.

Είκοσι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της πειραϊκής ομάδας, καθώς, σήμερα ο Ολυμπιακός θα μάθει το ζευγάρι του δεύτερου προκριματικού γύρου, ο νικητής του οποίου θα αναμετρηθεί με τους «ερυθρόλευκους»

Τα πιο «βαριά» ονόματα που καταρτίζουν τον πίνακα των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού αποτελούν το ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο, η αυστριακή Salzburg, η Maribor από τη Σλοβενία και η σλοβακική Slovan Bratislava.

Τα πράγματα για το «τριφύλλι» είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς ο Παναθηναϊκός θα μάθει απευθείας την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στις 28 – 29 Ιουλίου και στις 4 – 5 Αυγούστου.

Ωστόσο, το έργο των «πρασίνων» αναμένεται να είναι σαφώς δυσκολότερο από αυτό του Ολυμπιακού, καθώς οι πιθανοί αντίπαλοί του είναι σαφώς ισχυρότεροι από αυτούς των Πρωταθλητών Ελλάδας.

H τσεχική Sparta Prague, η ολλανδική Twente, και η Dinamo Moscow, από τη Ρωσία, μπορεί να είναι στα μέτρα του Παναθηναϊκού, αλλά καλό θα ήταν να μη βρεθούν από νωρίς στο δρόμο της ελληνικής ομάδας.

Παράλληλα, από φέτος υπάρχει και 4ος προκριματικός γύρος, από τον οποίο θα προκύψουν οι δέκα ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φάση των ομίλων.

Η κλήρωση του Europa League

Μιάμιση ώρα αργότερα, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του νεοσύστατου Europa League.

Το παρών στην κλήρωση θα δώσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ και η Λάρισα θα μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει, εάν καταφέρει να υπερκεράσει τη διαφορά των δύο τερμάτων, με τα οποία ηττήθηκε, την Πέμπτη, από την Ισλανδική KR Reykjavik.

Η ΑΕΚ δεν θα λάβει μέρος στην κλήρωση, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θα ριχτούν στην ευρωπαϊκή «μάχη» στον τέταρτο προκριματικό γύρο.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick