twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

10 Αυγούστου 2009

Πολύωρη ταλαιπωρία 1.500 χιλιάδων επιβατών

Τον δικό τους Γολγοθά έζησαν περίπου 1.500 επιβάτες των πλοίων «Μαρίνα» και «Mega Jet», τα οποία «χάλασαν» και τους άφησαν αμανάτι για πολλές ώρες στα λιμάνια, καθώς το υπ. Ναυτιλίας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άλλα πλοία για την έγκαιρη μεταφορά στους προορισμούς τους, που ήταν ο Πειραιάς, η Σαντορίνη και το Ρέθυμνο. Η πολύωρη ταλαιπωρία των καλοκαιρινών αδειούχων ξεκίνησε όταν το βράδυ του Σαββάτου παρουσιάστηκε σοβαρή μηχανική βλάβη στο υπέργηρο πλοίο «Μαρίνα» της GA FERRIES, το οποίο μόλις είχε αποπλεύσει από τη Σάμο με 212 επιβάτες για Φούρνους, Ικαρία, Μύκονο και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Λόγω της σοβαρότητας της βλάβης ο πλοίαρχος θεώρησε σκόπιμο να επιστρέψει στη Σάμο, όπου και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, περιμένοντας, όπως τους διαβεβαίωσαν οι λιμενικοί, το πλοίο «Λισσός» που θα παρεξέκλινε της πορείας του (βρισκόταν ανοιχτά της Χίου με κατεύθυνση τον Πειραιά) και θα κατέπλεε στη Σάμο για την παραλαβή τους, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ, αφού και οι επιβάτες του πλοίου της ΑΝΕΚ αντέδρασαν έντονα, αφού η καθυστέρηση ήταν μεγάλη.

Απο πλοίο σε πλοίο

Ετσι το «Λισσός» συνέχισε την πορεία του προγραμματισμένου του δρομολογίου,ενώ οι επιβάτες του «Μαρίνα» παρελήφθησαν χθες το μεσημέρι από το πλοίο «Νήσος Μύκονος» (20 ώρες καθυστέρηση) που στη συνέχεια παρέλαβε και 159 επιβάτες από το Βαθύ και 400 από την Ικαρία, οι οποίοι διέθεταν εισιτήρια για το «Μαρίνα». Ομως η οδύσσεια των περίπου 800 επιβατών συνεχίστηκε, αφού στον Πειραιά, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός τους, έφτασαν μέσω Νάξου, καθώς εκεί τους αποβίβασε κατόπιν συμφωνίας με την πλοιοκτήτρια εταιρεία GA FERRIES και επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Ροδάνθη» που τους περίμενε στο λιμάνι, και το οποίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα με περίπου 24 ώρες καθυστέρηση.

Οσον αφορά τους περίπου 800 επιβάτες του «Mega Jet» έφυγαν από τον Πειραιά το Σαββατοκύριακο, με πολλές ώρες καθυστέρηση, με τα πλοία «Κρήτη 1» και «Ιεράπετρα», προκειμένου να φτάσουν στη Σαντορίνη που ήταν και ο προορισμός τους. Το ΥΕΝΑΝΠ παρακολουθούσε απλά την ταλαιπωρία των εκατοντάδων επιβατών των δύο ακτοπλοϊκών πλοίων, τα οποία μέχρι και χθες δεν είχαν επιδιορθώσει τις βλάβες τους.

100.000 επιβάτες

Πάντως, το Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής συνολικά, με τα 188 δρομολόγια των πλοίων, 100.000 επιβάτες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΕΝΑΝΠ, από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι και σήμερα, έχουν διακινηθεί από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο 1.818.719 επιβάτες (το αντίστοιχο διάστημα του 2008 οι διακινηθέντες ήταν 3.097.108).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΛΠ, η συμμετοχή των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην επιβατική κίνηση εσωτερικού του πρώτου λιμανιού της χώρας για το 2008 ήταν 3.712.774 επιβάτες που διακινήθηκαν με τα πλοία της Hellenic SeaWays (ποσοστό 32,5%), με την Blue Star Ferries 2.177.249 (ποσοστό 19%), με την ΑΝΕΚ 1.404.019 (ποσοστό 12,3%), με τη Minoan Lines 1.307.417 (ποσοστό 11,4%), ενώ ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων από τον Πειραιά ανήλθε στους 11.413.843 επιβάτες, αριθμός που, όπως εκιμάται από τα στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών, το 2009 θα είναι μειωμένος έως και 10%.
eleftherotypia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick