twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

4 Αυγούστου 2009

Τώρα αμφισβητούν και το νησί Ρω οι Τούρκοι!


«Ουδέτερη» χαρακτήρισε τη νήσο Ρω ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal D, σημειώνοντας σε ρεπορτάζ του ότι η Ελλάδα οικειοποιήθηκε «με νέο τετελεσμένο μία νησίδα, που δεν ανήκει σε κανέναν».

Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία της Τρίτης, στο ρεπορτάζ του το τουρκικό κανάλι μετέδιδε εικόνες από το ελληνικό φυλάκιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια νησίδα στη μύτη της Τουρκίας.

Σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος του καναλιού υποστήριξε ότι βάσει συμφωνίας του 1947, η νησίδα δεν ανήκει σε κανέναν, κατά συνέπεια εν επιτρέπεται ο εποικισμός της.

Στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε καμία δήλωση, θεωρώντας ανύπαρκτο το θέμα. Πηγές του υπουργείου που επικαλείται η ίδια εφημερίδα υπενθύμιζαν ότι η νήσος Ρω ανήκει στην Ελλάδα βάσει διεθνών συμβάσεων.

Η νήσος Ρω βρίσκεται σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων βόρεια του Καστελόριζου. Έγινε γνωστή από τη Κυρά της Ρω, τη μοναδική κάτοικό του, που για χρόνια ολόκληρα ύψωνε την ελληνική σημαία.

Η Κυρά της Ρω, η Δέσποινα Αχλαδιώτη όπως λεγόταν, πέθανε το 1982 σε ηλικία 92 ετών.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick