twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Αυγούστου 2009

Αγχώδης πρόκριση για τον ΠΑΟΚ - Το γκολ της αναμέτρησης

Αγχώδη πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ, που έχασε στον επαναληπτικό με την Βαλερένγκα 1-0 στο γήπεδο της «Τούμπας». Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να είχαν «κόψει» από νωρίς το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά παρουσίασαν αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Το 2-1 τους πρώτου αγώνα, όμως, τους έστειλε στην κληρωτίδα της Νιόν. Το τέρμα των Νορβηγών σημείωσε ο Μπέρε στο 59’. Δοκάρι από τον Ίβιτς στο 21’, ίδια η τύχη και στην κεφαλιά του Σετέρνες (33’) των φιλοξενούμενων.

Το ματς:

Λίγο πιο προσεκτικός να ήταν στην τελική προσπάθεια και η τύχη να του… άπλωνε τα χέρια, η πρόκριση θα είχε «καθαρίσει» από το πρώτο 20λεπτο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε αφηνιασμένος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και ξεκίνησε το παιχνίδι με τη Βαλερένγκα, με προφανή σκοπό να «κόψει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League. Άσχετα που το πρώτο ματς στη Νορβηγία είχε λήξει υπέρ του 2-1, ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν επαναπαύτηκε καθόλου, παρουσιάζοντας σοβαρό πρόσωπο.

Με επιθέσεις κυρίως από τα άκρα, με τους Λίνο και Κονσεϊσάο να αναλαμβάνουν χρέη τροφοδότη, και τον Φωτάκη να οργώνει το γήπεδο, οι Θεσσαλονικείς πίεσαν πολύ τους Νορβηγούς και δημιούργησαν καλές φάσεις για γκολ. Η μεγαλύτερη καταγράφηκε στο 21’, όταν μια κεφαλιά του Ίβιτς χτύπησε στο δοκάρι του Πέρκινς. Ακολούθησαν ορισμένες αξιόλογες προσπάθειες, από τις οποίες όμως έλειπε η τελική προσπάθεια. Από το μισάωρο και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν, ισορρόπησαν το παιχνίδι και έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 33’ με τον Σετέρνες (κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι).

Ίδια εικόνα και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επισκέπτεται συχνά την αντίπαλη εστία. Σωστή κίνηση η αλλαγή πλευράς του Κονσεϊσάο μέχρι το 60’, ο οποίος έδωσε περισσότερες βοήθειες με τις επελάσεις του από τα αριστερά. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όμως, επιβεβαιώθηκε… Οι Θεσσαλονικείς δεν έβαζαν γκολ και τελικά δέχτηκαν. Στο 59’ σε μια στιγμή αδράνειας, ο Χαλκιάς μπερδεύτηκε με τον Μπιζέρα σε μια διεκδίκηση, η φάση ευνόησε τον Μπέρε, που με κοντινή κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Αμέσως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και επιχείρησαν τη γρήγορη ισοφάριση. Η Βαλερένγκα, όμως, έσπευσε αμέσως να εξαντλήσει τις πιθανότητες για πρόκριση, ευελπιστώντας σε ένα ακόμη γκολ! Καμία όμως από τις εμπνεύσεις των δύο ομάδων δεν κατέληξε σε κάτι καλό και το παιχνίδι έμεινε ως είχε. Ενδεικτικό της αδυναμίας στην τελική προσπάθεια, το χαμένο τετ-α-τετ του Παπάζογλου στο 88’ και του Κουτσιανικούλη ένα λεπτό αργότερα… Ο ΠΑΟΚ έχασε στην έδρα του με 1-0, αλλά χάρη στο 2-1 του πρώτου αγώνα θα βρίσκεται στην κληρωτίδα για τα πλέι οφ του Europa League (7/8).
sport-fm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick