twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Αυγούστου 2009

Διπρόσωπος ο Παναθηναϊκός - Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης


Ο Λέτο έκανε ξανά... παπάδες, ο Νίνης ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένος, ο Μαχλελής άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και ο Μπίαρσμιρ έδειξε έτοιμος να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας, σε αντίθεση με τον Καντέ. Όλα αυτά, όμως, για ένα ημίχρονο, καθώς ο πολύ καλός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους δεν εμφανίστηκε στην επανάληψη και κάπως έτσι ήρθε το 2-2 με την Χόνβεντ! Γκάμπριελ στο 41' και Λέτο στο 43' τα γκολ του «τριφυλλιού».

Μπίαρσμιρ στόπερ, Μαχλελής στον άξονα

Το φιλικό με την Χόνβεντ εξαρχής προσφερόταν για δοκιμές από τον Χενκ Τεν Κάτε, o οποίος είχε την ευκαιρία να τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας για πρώτη φορά τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα. Τον Σεντρίκ Καντέ μαζί με τον Ματίας Μπίαρμιρ αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν πάρει ευκαιρίες στις αναμετρήσεις με την Σπάρτα Πράγας.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, δεξιά ο Μουν, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο ο Σουηδός με τον άσο από το Μάλι. Σιμάο και Μαχλελής στα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Γκαμπριέλ, σε ρόλο επιτελικού ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Πετρόπουλος στο 4-2-3-1 του Ολλανδού τεχνικού.

Χωρίς ρυθμό

Όπως ήταν λογικό οι «πράσινοι» έψαχναν τα πατήματα τους μέσα στο γήπεδο, χωρίς να καταφέρουν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ναι μεν είχαν τον έλεγχο της μπάλας αλλά δύσκολα έφταναν με αξιώσεις μπροστά στην εστία των Ούγγρων.

Μοναδική καλή στιγμή για το «τριφύλλι» η φάση του 4΄, όταν Πετρόπουλος και Νίνης... έκρυψαν την μπάλα, με τον «Ελ Νίνιο» να μπαίνει στην περιοχή αλλά να μην μπορεί να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Τοτ που έδιωξε σε κόρνερ.

Στημένα για... φίλημα

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και στο 23' λίγο έλειψε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά η σέντρα-σουτ του Λέτο στο 23' από αριστερά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αργεντίνος στο 39' και πάλι κατάφερε να κάνει... άνω-κάτω τους Ούγγρους αλλά ο Πετρόπουλος μετά την μπαλιά του συμπαίκτη του νικήθηκε από τον Τοτ.

Ένα λεπτό αργότερα μετά από δικό του κόρνερ ο Σιμάο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αλλά στο 41' η μπάλα τελικά κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Λέτο εκτέλεσε από δεξιά εξαιρετικά το φάουλ, ο Γκάμπριελ βγήκε από την πλάτη της άμυνας, η κομπίνα είχε μπει στο... on και ο Βραζιλιάνος με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Δύο λεπτά πιο μετά οι ρόλοι αντιστράφηκαν αλλά η κατάληξη ήταν η ίδια. Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκάμπριελ από δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πετρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λέτο με πλάτη στο τέρμα νίκησε τον Τοτ!

Η απάντηση των Ούγγρων δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Μότσκο με ωραία προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου σε 2-1.


Κεφάτος Λάζαρος, επέστρεψε ο Δάρλας

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Χριστοδουλόπουλο να περνά αντί του Γκάμπριελ. Ο Λάζαρος πέρασε ως επιτελικός, με τον Νίνη να πηγαίνει δεξιά και να ανεβάζει την απόδοση, και στα πρώτα λεπτά μπήκε κεφάτος.

Μάλιστα στο 51'... μπούκαρε από τον άξονα στην περιοχή, πάσαρε στον Λέτο, ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ.

Στα αξιοσημείωτα των πρώτων λεπτών του δευτέρου μέρους και η είσοδος του Φίλιππου Δάρλα στο 58' αντί του Σπυρόπουλου που... επισημοποίησε την επιστροφή του ταλαντούχου μπακ στο «τριφύλλι».

Δεν τον... πάει με τίποτα!

Ξεκίνησε με το... αριστερό τα φιλικά, συνέχισε στα επίσημα αλλά και στην Ουγγαρία δεν κατάφερε να αποφύγει την... γκέλα. Ο λόγος για τον Σεντρίκ Καντέ που σε όλο το παιχνίδι ήταν θετικός αλλά μια φάση έφτανε για να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής. Έστω και αν αυτά συμβαίνουν, θα μπορούσε να βάλει καλύτερα το σώμα του στην φάση του 68' και να απομακρύνει το γύρισμα του Μάτσκο που τελικά βρήκε στο σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα.


Σούπερ Λέτο, έτοιμος Μαχλελής, θετικός Μπίαρσμιρ

Εκτός από την συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού που στο πρώτο μέρος ήταν ικανοποιητική αξίζει να αναφερθούμε και σε κάποιους παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτό το 2-2 της Ουγγαρίας, μιας και από το 70' και μετά οι δύο ομάδες... ταλαιπωρούσαν την μπάλα. Μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή παίζει ρόλο και η κούραση.

Καταρχήν στον Σεμπάστιαν Λέτο που έκανε... παπάδες από αριστερά. Σημειώστε: ένα δοκάρι, μία ασίστ, ένα γκολ και απίστευτες... ζαλάδες στα αντίπαλα μπακ. Όλα αυτά σε ένα ημίχρονο. Μιλάμε για ένα παιδί με μεγάλη ποιότητα που αν συνεχίσει έτσι θα κάνει την διαφορά. Στο δεύτερο έπεσε γιατί πολύ απλά δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμος.

Από κει και πέρα, εξαιρετικός ο πιτσιρικάς Γιώργος Μαχλελής που αποδεικνύει γιατί ο Τεν Κάτε στάζει... μέλι για πάρτη του. Ο μικρός αν και δεν είναι αμυντικό χαφ, στάθηκε με αξιώσεις στο πλευρό του Σιμαό, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σε καμία περίπτωση δεν σου έδινε την εικόνα ενός 18χρονου πιτσιρικά. Αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά το μέλλον του ανήκει.

Θετική εμφάνιση και από τον Ματίας Μπίαρσμιρ. Ο Σουηδός όπως και στην Πράγα που είχε παίξει δεξιά, έδειξε αρκετά κοντρολαρισμένος, με καλές τοποθετήσεις και δυνατός στις μονομαχίες. Φαίνεται πως μπορεί να δώσει λύσεις.

Καλό παιχνίδι από τον Νίνη, που ήταν κεφάτος, δημιούργησε φάσεις αλλά θα πρέπει να προσθέσει ουσία στο παιχνίδι του και να είναι πιο απλός.

Θέμα πίσω

Και αν και στο δημιουργικό κομμάτι τα πράγματα πήγαν εν μέρει καλά στην άμυνα εκτός από τα πρώτα στοιχεία για τον Μπίαρσμιρ για ακόμα ένα παιχνίδι η αμυντική λειτουργία θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Δύο στιγμές αδράνειας ήταν αρκετές για τους Ούγγρους. Για μια ομάδα που δεν έχει ούτε Φορλάν, ούτε Αγκουέρο, ούτε Μάξι Ροντρίγκεζ και Σιμάο και με το «τριφύλλι» να παίζει πίσω με τα δύο του νέα μεταγραφικά αποκτήματα της άμυνας.

Χόνβεντ: Τοτ, Μπάξβα, Ντεμπρετσένι, Μπότις, Χαιντού, Μπένζαμιν, Χόρβατς, Ζόρναι, Μάτσκο, Φρίτς, Άμπραχαμ. Έπαιξαν και οι Φαζάκας, Αμπάς και Στέρβκο.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μουν(86' Μελίσσης), Καντέ(80' Σαριέγκι), Μπίαρσμιρ, Σπυρόπουλος(58' Δάρλας), Μαχλελής, Γκαμπριέλ(46' Χριστοδουλόπουλος), Σιμάο, Λέτο, Πετρόπουλος, Νίνης(86' Ρουκάβινα)




Λεπτό προς λεπτό

1': Αρχίζει το ματς. Στην σέντρα ο Παναθηναϊκός.

3': Ωραίο 1-2 του Πετρόπουλου με τον Νίνη, ο «Ελ νίνιο» θα μπει στην περιοχή αλλά το πλασέ του θα διώξει ο Τοτ σε κόρνερ.

24': Ο Λέτο θα κάνει τα... δικά του από τα αριστερά, μπαίνει στην περιοχή κάνει την σέντρα σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Τοτ.

39': Ωραία μπαλιά του Λέτο στον Πετρόπουλο, ο οποίος κατέβασε με το στήθος, έπιασε το σουτ αλλά ο Τοτ έδιωσε κόρνερ.

40': Κόρνερ του Λέτο, κεφαλιά του Σιμάο η μπάλα στο δοκάρι! Στην επαναφορά ο Νίνης θα νικηθεί από τον Τοτ.

41': ΓΚΟΛ!0-1 για τον Παναθηναϊκό! Ο Λέτο εκτελεί πολύ ωραία την κομπίνα από δεξιά και ο Γκάμπριελ με κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ.

43': ΓΚΟΛ!0-2 για τον Παναθηναϊκό! Ο Γκαμπριέλ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Πετρόπουλος με το κεφάλι βρήκε τον Λέτο, ο οποίος με ωραία γυριστή κεφαλιά σκοράρει.

45': ΓΚΟΛ!1-2 για την Χόνβεντ! Ο Μάτσκο με ωραία προσπάθεια μέσα από την περιοχή και σουτ θα νικήσει τον Τζόρβα.

46': Ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Γκαμπριέλ. Για τους Ούγγρους μπήκαν στο παιχνίδι ο Αμπάς και Στέρβκο.

51': Ωραία ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου που θα... μπουκάρει στην περιοχή, θα αφήσει στον Λέτο που θα σουτάρει ψηλά άουτ.

55': Κεφαλιά του Ζόρναι, η μπάλα άουτ.

58': Ο Δάρλας στην θέση του Σπυρόπουλου.

66': Κίτρινη στον Δάρλα.

68': ΓΚΟΛ!2-2 για την Χόνβεντ! Ο Μάτσκο από πλάγια θέση θα σουτάρει η μπάλα θα βρει στον Καντέ και θα καταλήξει στα δίχτυα του Τζόρβα.

76': Κίτρινη στον Ζόλναι.

78': Στο ματς ο Φαζάκας αντί του Ζορνάι.

78': Ο Σαριέγκι αντί του Καντέ.

84': Μελίσσης και Ρουκάβινα αντί Μουν και Νίνη.

Νίκος Αθανασίου
gazetta


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick